Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Invitations-kaos på Google+

Knap var Googles sociale netværk åbnet, før der begyndte at opstå kaos omkring invitationerne. Der åbnes og lukkes løbende. (Opdateret 12:18)

Hvordan kommer man ind ?

Det er det store spørgsmål blandt nettets firstmovere, der står i kø for at prøve det nys lancerede sociale netværk, Google+.

Netværket fik sin debut sent tirsdag aften, og i løbet af onsdagen begyndte de første inviterede danskere at oprette sig på den sociale tjeneste.

Selv om man fra begyndelsen fik at vide, at man var en del af den lille, sluttet kreds, der testede tjenesten inden dens endelige lancering, var der tilsyneladende dømt piv-åben fest, for Google havde glemt at fjerne invitations-knappen, og man kunne således invitere gud og hvermand til at deltage i tjenesten. Det rapportere flere amerikanske medier.

Det kunne man dog så ikke alligevel, og nu har Google fjernet enhver form for mulighed for at invitere nogen til noget. Det betyder i praksis, at tjenesten er lukket land - og nysgerrige må væbne sig med tålmodighed.

Det er ellers en ganske velkendt strategi at man åbner en tjeneste gradvist via invitationer, og der har tidligere været set eksempler på, at tjenester var så eftertragtede, at invitationer blev solgt på eBay for svimlende beløb. Det gjaldt blandt andet den nu velkendte Gmail-tjeneste.

Dermed sikrer udbyderen sig, at datakapaciteten kan følge i den mere gradvise vækst, og at tjenesten ikke bryder sammen fordi alle prøver at oprette sig samtidig.

Hos Google+ er alt dog fjernet og man kan kun komme ind, hvis man er inviteret direkte af Google - og Google kan ikke oplyse noget om, hvornår folk bliver sluppet ind.

Google oplyser overfor B.dk, at tjenesten nu er hermetisk lukket for alle andre end dem, der er inviteret til at deltage i den såkaldte 'field test' - men også, at der er godt nyt til de utålmodige sjæle:

Der går nemlig næppe lang tid før tjenesten åbnes op, og der kan således både være tale om timer og uger, men næppe måneder og år, oplyser Googles talsmand, Christine Sørensen.

Angiveligt har presset for at få en invitation været massivt, og flere amerikanske medier har offentliggjort detaljerede beskrivelser af, hvordan man omgår systemet, så man kan blive familiesammenført med sine venner.

Opdatering:

Google oplyser nu, at der løbende åbnes og lukkes for invitationer som en del af testen. Googles talsmand kan ikke umiddelbart sige noget om hvornår, hvordan og hvorfor - men oplyser blot, at man ind i mellem får mulighed for at invitere venner på forskellig vis.

Da der er tale om en test, er invitationssystemet temmelig kaotisk foreløbig.

Dermed er der allerede nu lagt op til at der gradvist åbnes op, efter at Google+ i begyndelsen var hermetisk lukket til på grund af massiv efterspørgsel.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.