Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Intel satser tyndt

Chipproducenten Intel vil satse benhårdt på mobile enheder - herunder strømbesparende chips til telefoner. Næste generation af ultrabooks vil skabe revolutioner, mener selskabet.

De bliver tyndere og tyndere - og nu endnu tyndere, de såkaldte Ultrabooks. Her en ny en af slagsen, der blev præsenteret igår.
De bliver tyndere og tyndere - og nu endnu tyndere, de såkaldte Ultrabooks. Her en ny en af slagsen, der blev præsenteret igår.

Det går ikke godt på markedet for computere - men det boomer på markedet for smartphones og tavlecomputere. Problemet for chipproducenten Intel er, at de har godt fat i det første, men hænger bagefter på det sidste

Det har selskabet nu sat sig for at vende rundt, og på en pressekonference på forbrugerelektronikmessen CES i Las Vegas natten til tirsdag dansk tid, afslørede Intel et par interessante nyheder.

Det er Intel, der svinger taktstokken overfor udviklingen inden for de såkaldte Ultrabooks, der skal leve op til specifikationer, som udstikkes af chipproducenten, og på pressemødet annoncerede Intel en ny generation af sine Ivy Bridge-produkter, hvor det primære fokus er strømforbrug, snarere end rå ydelse.

Det får Intel til at love, at de bærbare snart vil kunne køre en hel arbejdsdag på en opladning.

Også mobiler

Chipproducenten arbejder også stenhårdt for at få foden bedre indenfor på smartphonemarkedet - og her skal en ny version af Atom-chippen gøre underværker for selskabet. Ifølge Intel er der bunkevis af nye Intel-baserede smartphones og tavlecomputere på trapperne, og i øjeblikket er de Intel-baserede smarpthones fortrinsvist en ret, der serveres i udviklingslande.

Intels pressemøder er vanligvis uhyre tekniske, og meget lidt drevet af produktnyheder, men selskabet kunne dog afsløre to nye næste-generations ultrabooks fra Acer og Lenovo, der er tyndere end nogensinde før. Intel forventer, at Ultrabooks med berøringsfølsomme skærme inden årets udgang vil være presset ned i en pris i nærheden af 600 dollars.

Haswell vil vende spillet rundt

Næste generation ultrabooks vil være baseret på Intels Haswell-processor der, ifølge selskabet selv, vil være det punkt, der udløser et boom i ultrabooks. Haswell-arkitekturen er den første, der er designet til trykfølsomme skærme -  og hvis Windows 8 får fat, kan tavlecomputeren som enkeltestående fænomen være i sit livs efterår, fordi Windows 8 reelt betyder den totale fusion mellem tavlecomputeren og ultrabooken.

Intels indsats på smartphoneområdet er blandt andet båret at et samarbejde med Samsung, der erstattede Nokia i udviklingen af et Linux-baseret open source-smarpthonesystem, der skal tage kampen op mod Googles Android. Systemet kaldets Tizen, og Samsung bekræftede for nyligt, at selskabet fortsat har intentioner om at komme på markedet med en håndfuld Tizen-baserede telefoner allerede i år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.