Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Intel dropper McAfee-navnet

Chiproducenten Intel dropper nu navnet McAfee på deres antivirus program, og omdøber det i stedet til »Intel Security«.

Chiproducenten Intel dropper nu navnet McAfee på deres antivirus program, og omdøber det i stedet til »Intel Security«. Foto: Scanpix
Chiproducenten Intel dropper nu navnet McAfee på deres antivirus program, og omdøber det i stedet til »Intel Security«. Foto: Scanpix

Millionæren John McAfee grundlagde antivirusfirmaet McAfee sidst i 1980erne, som chipproducenten Intel senere købte for 45 milliarder kroner i 2010. McAfee har dog ikke haft noget at gøre med selve selskabet siden 1990erne.

Nyheden om navneskiftet kom på årets CES-messe i Las Vegas, hvor Intels administrative direktør Brian Krzanich annoncerede, at antivirusprogrammet fremover skal hedde »Intel Security«. Det er en nyhed, der er faldet i god jord hos McAfee selv:

»Jeg har plaget dem om at droppe navnet eller fikse produktet,« sagde McAfee i et telefoninterview tirsdag ifølge Reuters.

Eftersøgt for mord

Spekulationer om hvorvidt Intel ville droppe McAfee-navnet brød i 2012 ud i lys lue, da John McAfee blev viklet ind i en sag om drabet på hans daværende amerikanske nabo i det sydamerikanske land Belize.

Her var John McAfee i flere uger på flugt efter at hans nabo - Gregory Faull - blev fundet myrdet 11. november 2012. Trods et forsøg på maskering blev han anholdt i Guatemala, som på grund af stridigheder om grænsedragningen med Belize ikke havde en udleveringsaftale med nabolandet.

Siden blev han udleveret og kom i amerikansk varetægt. Selv benægter McAfee enhver relation til mordet på naboen, og har desuden udlovet en dusør op 25.000 dollar for information, der kan lede til opklaring af Gregory Faulls død.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.