Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Huawei vil sælge 80 mio. smartphonetelefoner i år

Ny Ascend-telefon skal få gang i markedet i især USA, hvor Huawei hidtil har haft problemer.

Det er en telefon i den betragtelige ende, Huaweis nye Ascend Mate 2, som fik premiere på verdens største forbrugerelektronikmesse i Las Vegas i denne uge. Foto: Joe Klamar, AFP/Scanpix
Det er en telefon i den betragtelige ende, Huaweis nye Ascend Mate 2, som fik premiere på verdens største forbrugerelektronikmesse i Las Vegas i denne uge. Foto: Joe Klamar, AFP/Scanpix

Den kinesiske mobilgigant Huawei går efter at få solgt 80 millioner smartphonetelefoner i 2014 og navnlig styrke sin position på mobilmarkedet i USA.

Huawei, der er verdens næststørste leverandør af mobilnetværksudstyr efter svenske Ericsson og er verdens tredjestørste mobilproducent, har netop lanceret sin nye Ascend Mate 2-telefon, som med en skærm på 6,1 tommer og et batteri, der kan holde to dage selv ved voldsom brug, har de seneste år kæmpet for at slå sit navn fast som mobilproducent uden for Kina.

»Vi ønsker at blive et stort forbrugermærke i verden,« sagde Richard Yu, der er direktør for Huaweis forbrugerdivision, efter præsentationen af Ascend Mate 2 på verdens største forbrugerelektronikmesse, Consumer Electronics Show (CES), i Las Vegas i USA i denne uge.

Amerikansk frygt

Ascend Mate 2, der ligesom Huaweis øvrige smartphonetelefoner kører med Android som styresystem, afløser Ascend Mate, som kom sidste år og sælges i 40 lande, dog ikke i USA. Det håber Huawei nu at ændre på. Amerikanerne har haft et anspændt forhold til kineserne, som har været under politisk beskydning for industrispionage med frygt for, at der i Huaweis mobiludstyr er installeret såkaldte bagdøre, som gør det muligt at fjernaflytte al kommunikation hjemme fra Kina.

Beskyldningerne har dog ikke kunnet bevises.

Huawei overtager i løbet af 1. kvartal i år TDCs danske mobilnet, som skal videreudvikles med bl.a. 4G/LTE-teknologien, som betyder datahastigheder, der er fem-ti gange højere end på dagens 3G-mobilnet. I Danmark har Forsvarets Efterretningstjenestes særlige Center for Cybersikkerhed været inde over TDCs kontrakt, før landets største telekoncern fik lov til at sige ja til Huawei, der udkonkurrerede Ericsson fra opgaven.

Huawei solgte i 3. kvartal 12,5 millioner smartphonetelefoner, hvor sydkoreanske Samsung som verdens største til sammenligning solgte 81,2 millioner og amerikanske Apple som den næststørste solgte 33,8 millioner.

Berlingske dækker Consumer Electronics Show (CES) på www.business.dk/digital, www.b.dk/tech og i den trykte avis.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.