Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

HP: Surface-tavlen udgør ingen trussel

Microsofts nye tavle virker som en af de mest oplagte konkurrenter til HPs satsning på tavler til virksomheder, men den »overvurderede« Surface bekymrer ikke HP.

Windows 8-tavlen HP ElitePad henvender sig primært til virksomheder, hvilket måske også kan blive tilfældet for Microsofts Surface.
Windows 8-tavlen HP ElitePad henvender sig primært til virksomheder, hvilket måske også kan blive tilfældet for Microsofts Surface.

Salgstal viser, at introduktionen af tavlecomputere har betydet en nedgang i salget af bærbare PC'er, og selv om dette nok først og fremmest gælder på forbrugermarkedet, så er tavle-revolutionen så småt også begyndt at brede sig til virksomhederne.

Analyseselskabet Gartner udtalte forleden, at Windows-tavler primært vil være interessante for virksomheder. Chefen for Hewlett-Packards PC-afdeling, Todd Bradley, ser dog ikke Microsofts egen Windows 8-tavle, Surface, som nogen trussel.

Læs også: Windows-tavler vil være mest interessante for virksomheder

»Jeg vil næppe kalde Surface for en konkurrent. For det første er distributionen meget begrænset. Den er langsom, og den er dyr. Pressen har generelt gjort en større ting ud af Surface end resten af verdenen har valgt at tro på,« udtaler Bradley i et interview med Citeworld.

Satser på tavler til virksomheder

Bradley fortæller, at tavlecomputere for virksomheder er en vigtig del af HPs strategi fremover. Foreløbig har selskabet kun den Intel-baserede Windows 8-tavle HP Elite Pad på markedet.

»Elite Pad er udviklet til store virksomheder. Den har en 16:10-skærm, så du kan se en hel side ad gangen. Der er fokus på bagudkompatibilitet af applikationer og muligheden for at kunne åbne tavlen og selv vedligeholde den i stedet for at sende den tilbage til producenten. Samtidig har du stadig muligheden for at downloade Netflix, eller hvad din favorit-app nu må være,« udtaler Bradley.

Læs også: HP vippet af PC-tronen

HP vil i øjeblikket ikke koncentrere sig om at udvikle en komplet forbruger-tavle, som medarbejdere kan tage med på arbejdet som for eksempel iPad'en. Den populære BYOD-trend (Bring Your Own Device) er med andre ord ikke en prioritet lige nu.

»Der findes en masse forskellige tavlecomputere: ARM-baserede Android-tavler, ARM-baserede Microsoft-tavler og så videre. Vi vil være velovervejede omkring, hvordan vi implementerer nye tavler og tilgængeligheden af apps for virksomheder, 'consumerization' (det nylige skift, hvor ny IT-teknologi i stigende grad henvender sig til forbrugermarkedet i stedet for virksomheder og offentlige organisationer) samt diverse prispunkter,« fastslår Bradley.

Udelukker ikke HP-mobil

På spørgsmålet om, hvorvidt HP vil begynde at udvikle mobiltelefoner igen, svarer Bradley, at de vil være forsigtige med det. HP har lavet telefoner tidligere, og HPs topchef Meg Whitman udtalte for nylig, at de har behov for at sende en telefon på markedet inden for fem år.

Bradley udtaler, at der er flere muligheder for HP til at vende tilbage på mobilmarkedet - enten via partnere eller ved selv at producere en. Ingen fremgangsmåde er endnu vedtaget.

Læs også: Microsofts tavlecomputer får blandet modtagelse

Læs artiklen på mobilen.no

Oversat af Janus Bødker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.