Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hotmail er nu officielt lagt i graven

Lukningen af Hotmail og åbningen af Outlook var en heftig omgang - og krævede flytningen af 150 petabytes data.

En af nettets allerførste mailtjenester, Microsofts Hotmail, er nu fuldstændig blevet lagt i graven og erstattet af den nye, Outlook.com.

Det skriver Microsoft i et blogindlæg, hvor selskabet gør status over flytteprojektets afsindige omfang.

Hotmail så første gang dagens lys i 1996, og har siden været hjemsted for millioner af menneskers digitale kommunikation - og selv om der løbende er kommet mange nye, tilsvarende tjenester til, har Microsofts mailtjeneste bevaret sin popularitet. Således kan godt 400 mio. Hotmailbrugere nu i stedet logge ind på Outlook.com for at tjekke mail.

Mængden af data, der er blevet flyttet fra den gamle Hotmail-tjeneste til den nye Outlook-tjeneste er astronomisk. 150 petabytes data er blevet migreret - altså 150.000.000 (150 mio.) gigabyte data. Til gengæld kan de gamle Hotmailbrugere nyde godt af en række forbedringer i brugergrænsefladen. Det nye Outlook.com følger således de designideer, der også gør sig gældende i Microsofts øvrige produkter, og Outlook ligner umiskendeligt det mailprogram, der følger med Windows 8 en del.

Hotmail var oprindelig ikke Microsofts egen avl, men derimod skabt af to unge programmører, der kunne sælge tjenesten til Microsoft for 400 mio. dollars i 1997. Ingen af de to har dog siden hen haft tilsvarende succeser.

Omkolporteringen af Hotmail til Outlook er en del af en større oprydning hos Microsoft, der i denne tid presser på at for at gøre Windows 8 og Windows Phone 8 til succeser. Det sker blandt andet ved at ensrette og optimere selskabets produkter, så genkendeligheden øges på tværs.

Forleden lukkede Microsoft for den gamle Messenger-tjeneste, og flyttede brugerne over på Skype.

Hotmailbrugerne kan dog glæde sig over, at de hverken behøver lave om i deres bogmærker eller give vennerne besked om den nye mailadresse, der altså nu slutter på @outlook.com. for mails videresendes blot til den nye.

Læs mere på Microsofts egen blog om flytningen her

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.