Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her er robotten du ikke kan slå i sten-saks-papir

Uanset hvor mange gange du prøver, så taber du hver gang. Hvordan er det muligt?

Robotten udnytter menneskets langsomme opfattelsesevne, så når du vælger saks, vælger den sten.
Robotten udnytter menneskets langsomme opfattelsesevne, så når du vælger saks, vælger den sten.

Her er en robot, der vinder i sten-saks-papir hver eneste gang. Hvordan gør den det? Læser den dine tanker? Eller er det ren magi?

Nej, robotten vinder, fordi den snyder. Den udnytter, hvor langsomme vi er i opfattelsen. Lidt ligesom når fluer griner ad os hver gang, vi prøver at slå dem ihjel, fordi vi er så langsomme.

Lynhurtig

Robotten stammer fra Ishikawa Oku-laboratoriet ved universitetet i Tokyo. Den benytter sig af et højhastighedskamera, der genkender positionen og formen på den menneskelige udfordrers hånd, og via en meget kort betænkningstid (1 millisekund) opfatter robotten din beslutning. Dette resulterer i, at du taber – hver gang.

På videoen nedenunder ser det ud til, at robotten spiller helt fair, men det gør den altså ikke.

Dette er alligevel positivt, da det viser, at menneske og maskine i fremtiden vil kunne arbejde sammen på en meget nøjagtig måde, for eksempel i byggebranchen eller i forbindelse med rumfart og synkrondans.

Se robotten i aktion i denne YouTube-video:

Læs også: Sidste minuts-robot hjælper dig gennem døden

Læs artiklen på teknofil.no

Tilmeld dig Tech og Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag.

Oversat af Janus Bødker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.