Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her er prisen for at oplade din smartphone hver nat

Er du en af de mange, som har en smartphone? Så er du sikkert også en af de personer, som er nødt til at oplade telefonen hver nat. Og prisen for den nærmest evige opladning af telefonen? Ja, den er nok en helt anden, end du går og tror.

Bruger du din smartphone flittigt til besøg på nettet, Facebook, Instagram, Twitter, opkald, billeder eller Snapchat?

Så ved du også, at telefonen skal oplades ret ofte. For manges vedkommende hver nat.

Og det kunne man så tro, skulle være en rigtig dyr fornøjelse, når din iPhone, Samsung eller HTC skal have ny energi.

Men det er det i den grad langt fra.

Det amerikanske business-magasin Forbes har lavet en lille udregning, som viser, at det på det nærmeste ikke betyder blot en lille bule i din elregning set over et år, at du skal oplade din smartphone nat efter nat.

Billigere end bland selv-slik

En smartphone med et standardbatteri, som det der findes i en iPhone 5, har en specifikation på batteriet, der hedder 1.440mAh.

Et sådan batteri vil kræve 2.000 watt-timer om året, hvis smartphonen skal oplades hver nat. Det betegnes typisk som 2kWh - for nu at blive i de tekniske termer - om året.

Herfra tager det så ikke lang tids søgning på nettet, for at finde ud af, hvad 2kWh koster. Og det er forsvindende lidt.

Alt afhængigt af hvilket elselskab, du har, så koster det maksimalt en krone for 2kWh. Nogle steder bliver prisen ikke højere end 50 øre for 2kWh. Med afgifter løber prisen så op i to-tre kroner om året.

Så hvis du har behov for det, kan du roligt oplade din telefon flere gange om dagen. Det er nok ikke det, der får bunden til at gå ud af pengepungen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.