Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her er de 4 bedste YouTube-kanaler til små børn

Giv børnene sikker adgang til YouTube og få timevis af underholding med børnesange og tegnefilm.

For det meste er det harmløst at færdes på YouTube, men der er også videoer, der slet ikke egner sig til små børn. Ved hjælp af en app, hvor du kontrollerer, hvilke videoer dit barn kan se, er det sikkert at slippe ungerne løs på YouTube. Kiddly forklarer her, hvordan du gør og viser vej til nogle af de bedste YouTube-kanaler for små børn.

LÆS OGSÅ: Hjælp! Min søn har brugt 34.000 kr. i en app! Hvordan kunne det ske?

Se YouTube på en sikker måde

I februar lancerede YouTube-app'en ‘YouTube Kids’ på det amerikanske marked. App'en gør det mere sikkert for børn at færdes på YouTube. Den fås endnu ikke på det danske marked, så indtil den kommer, må man bruge andre apps. Der er for eksempel 'SafeTube', som minder lidt om YouTube i sin brugergrænseflade. Forskellen er, at du bestemmer, hvilke YouTube-kanaler og videoer, som dit barn kan bladre rundt i. 'SafeTube' er nem og enkel at bruge.
Med 'SafeTube' har du fuldstændig kontrol over, hvad dit barn ser på YouTube.

Find app'en i App Store.

Vi er også glade for 'MonkeyTube'. Denne app er designet til børn og meget nem at bruge både for voksne og børn. Men i denne app har man ikke samme overblik over de valgte YouTube-kanaler og det virker en anelse rodet.

Masha og bjørnen(2-6 år)

En af disse kanaler tilbyder masser af videoer med 'Masha og bjørnen'. Her er både børn og voksne i rigtig godt selskab. Historierne om den lille, charmerende og meget energiske pige samt hendes ven, den pensionerede cirkusbjørn, bygger på russiske folkeeventyr. De fleste videoer er på engelsk, men da de ikke taler meget, gør det ingenting.

LÆS OGSÅ: Guide: Sådan sikrer du dig mod børns fejlkøb i App Store

Der er masser af sjove eventyr i skovene omkring den nedlagte station på den transsibiriske jernbane, hvor Masha bor.
Her finder du YouTube-kanalen.

Super Simple Songs (0-4 år)

En rigtig sjov kanal med masser af sange, rim og remser i form af animations-, tegne- og dukkefilm på engelsk. Videoerne er lavet med fagter og dans, så der er mulighed for meget interaktion. Der er klassiske børnesange, alfabetsange, farvesange og meget andet. Blandt vores favoritter er samlingerne med ‘Ten in Bed’ og ‘Twinkle Twinkle Little Star’. Hver onsdag kommer der nye videoer på 'Super Simple Songs'. Det engelske sprog er ikke en hindring for børnene, da tempoet er tilpasset de mindste.

LÆS OGSÅ: 5 fine apps der lærer dit barn bogstaver og ord

Her er barnet i super selskab med de mange børnsange.
Her finder du YouTube-kanalen.

Pingu (0-3 år)
Pingus officelle YouTube-kanal er fuld af videoer og playlister om den lille pingvin, der bor sammen med sin familie på Sydpolen. Pingu oplever sjove ting med sin søster Pinga og med sin bedste ven, sælen Robby. Historierne om Pingu er ideelle til de mindste børn, da tempoet ikke er for højt. Pingu og vennerne taler pingvinsk, hvilket er en blanding af pludren, pladren og mumlen. Selv om Pingu serien er af ældre dato, så er den fantastisk og har blandt andet vundet den eftertragtede britiske BAFTA-pris for bedste børneserie på TV.

LÆS OGSÅ: De 8 bedste apps til børn lige nu

Følg Pingu og Pingas eventyr og oplevelser på Sydpolen.
Her finder du YouTube-kanalen.

Teletubbierne (0-2 år)
Vandene deles, når snakken falder på de fire babylignende, grinende og pludrende bamser. Nogle hader dem, andre elsker dem. Vi kan rigtig godt lide dem, og det kan de fleste små børn også. På YouTube-kanalen kan man følge Dipsy, Laa-Laa, Po og Noo-noo, mens de udforsker det magiske Teletubby-land og ser små film med børn fra forskellige kulturer i kendte hverdagssituationer. Der er mange afsnit med Teletubbierne, og hver uge kommer der nye på.
Der krammes og danses i Teletubby-land.

Der krammes og danses i Teletubby-land.

Her finder du YouTube-kanalen.
LÆS OGSÅ: 6 gratis apps til børn der er så gode, at de burde koste kassen

Artiklen er bragt i samarbejde med Kiddly.dk

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.