Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her er årets bedste PC-produkter

Hvad var egentlig årets grafikkort? Hvad med årets router? Og årets bærbare PC? Få svar på det - og meget andet - i denne store PC-prisuddeling.

Asus har i 2012 leveret en fantastisk bærbar PC med to skærme, men er det nok til at blive kåret som årets produkt?
Asus har i 2012 leveret en fantastisk bærbar PC med to skærme, men er det nok til at blive kåret som årets produkt?

Vi skriver snart det herrens år 2013, og der skal traditionen tro gøres rede for året, der gik. For os indebærer det at se på alt, hvad vi har gennemtestet i løbet af de seneste tolv måneder for at finde frem til de produkter, der har udmærket sig.

At udvælge et "årets produkt" er ikke nemt. Der findes lige så mange forskellige meninger, som der findes produkter, men nogle af disse har heldigvis egenskaber, der gør, at de skiller sig særligt ud fra mængden. Med åbne kriterier i hver kategori har vi derfor formået at kåre årets PC-produkter.

Årets grafikkort

Nvidia GeForce GTX 690

Grafikkort-året 2012 har budt på en række kraftige og spændende modeller fra både AMD og Nvidia. Hvilket kort, der har den bedste ydelse og de bedste funktioner, må ligges lidt til side i denne kåring, da der ikke er den store forskel.

Nvidia har dog givet sin topmodel GeForce GTX 690 et helt nyt design, der gør op med de plastikkort, vi har været vant til i lang tid. En ramme af aluminium, titan og vinduer gør GTX 690 til et visuelt spændende produkt, der sammen med høj ydelse og nye funktioner (for eksempel GPU Boost) gør, at dette produkt hæver sig over de andre.

Årets spiltastatur

Qpad MK-85

Man kan sige, at 2012 har været året, hvor mekaniske tastaturer fik sin velfortjente renæssance. Og det er naturligvis også sådan et tastatur, der topper listen, når årets modeller skal vejes mod hinanden.

MK-85 fra Qpad har et retro-design, der måske ikke er for alle, men selve brugen af det er der ikke en finger at sætte på. En halvmat belægning gør tasterne til en fryd at benytte, og MK-85 har virkelig alt, hvad man kunne ønske sig: USB- og headset-porte, Full N-key Rollover, bagbelysning, makroindstillinger og taster fra Cherry. Når Qpad derudover selv lader dig vælge, hvilke Cherry-taster, du vil udstyre tastaturet med, så bliver produktet vanskeligt at overgå.

Årets spilmus

Razer Taipan

Denne ukomplicerede spilmus passer lige så godt til højrehåndede som venstrehåndede, er udstyret med ni knapper samt en lækker optisk sensor, der byder på hele 8200 DPI. Taipan har et flot design og vil passe godt i de fleste hænder. Med sin gode ergonomi og kvalitetsfølelse er dette en mus, du ikke vil fortryde at have anskaffet dig – selv om prisen måske er lidt i den tunge ende.

Årets SSD

OCZ Vector

Denne SSD-harddisk har rigtig god ydelse og leveres med et kit, der gør det nemt for de fleste at skifte den gamle harddisk ud med en langt hurtigere SSD. Vector har været med til at markere begyndelsen på en helt ny SSD-generation. Den sætter god fart på din maskine, og den har de seneste uger oplevet et prisfald, der gør den til et godt køb.

Årets router

Asus RT-AC66U

802.11ac er fremtidens standard for trådløse netværk, og blandt de relativt få enheder, der indtil videre har denne teknologi på plads, finder vi RT-AC66U fra Asus.

Routeren er en sand juvel, der med sit fantastiske ydre tager sig godt ud i både stuen og på kontoret. Ydelsen er god, og Asus har tilført mange spændende funktioner så som et gæstenetværk, hvor du kan give besøgende begrænset adgang til ressourcerne. Vi er også begejstrede for både downloadsoftwaren samt USB-mulighederne.

Årets kabinet

Fractal Design Define R4

Dette må være et af de mest gennemførte kabinetter på markedet i dag. Ud over et lækkert design og en solid kvalitet kan Define R4 skilte med gode køleegenskaber med mulighed for både omfattende luftkøling og vandkøling. Det er rummeligt uden at blive for stort, brugervenligt og lydsvagt. Vi kan simpelthen ikke komme på noget negativt at sige om Define R4 fra Fractal Design.

Årets bærbare PC

???

Vi har tænkt godt og grundigt over det i lang tid, men uden - med æren og samvittigheden i behold - at kunne udpege en enlig vinder. Udvalget af bærbare computere er nemlig ikke bare stort men også af vidt forskellig karakter. Desuden er årets innovationer kommet fra vidt forskellige kanter.

Derfor vil vi i stedet kort nævne enkelte modeller, der virkelig har gjort indtryk i år. Vi begynder - helt tilfældigt - med Apple MacBook Pro med Retina-skærm. De fleste bærbare har længe været udstyret med forholdsvis beskedne opløsninger, men ved at lancere to Retina-modeller i løbet af 2012 har Apple sat en helt ny standard for opløsning på bærbare computere, så det er bare at glæde sig til, at resten af industrien følger trop.


Samsung 9-serie.

En anden producent, der har udmærket sig i år, er sydkoreanske Samsung, der bider skeer med Apple i alt fra mobiltelefoner til tavle- og bærbare computere. Og med produkter som sin nye 9-serie har Samsung vist, at de kan gøre det lige så godt, hvis ikke bedre, på flere områder som æbleslænget.

Vi kommer naturligvis heller ikke uden om alsidige Asus. Her vil vi først nævne den lækre Zenbook Prime, der med Fuld HD-skærm og IPS-panel har fristet mange med en indre PC-nørd. Asus har også sammensat en VD-version med dedikeret grafik, hvilket betyder, at du ikke behøver spille lotto for at få råd til en lille og let bærbar.


Asus Taichi.

Derudover har Asus imponeret ved at være villige til at eksperimentere med nye koncepter. Med efterårets Windows 8-lancering giver bærbare med touch endelig mening, og det har de fleste producenter derfor naturligvis kastet sig over. Asus har dog taget skridtet videre: den to-skærmede Taichi samt Asus Transformer Book bør begge nævnes, selv om de ikke for alvor har ramt butikshylderne endnu.

Alt i alt har 2012 været et spændende år for bærbare computere med flere nye idéer og teknologier. Det bliver derfor interessant at se, hvordan de vil blive taget i brug og bygget videre på i 2013.

Læs også: 17,4 mio. fik en smart julegave

Læs artiklen på hardware.no

Oversat af Janus Bødker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.