Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Halv million siger farvel til mobilen

Spanierne er så hårdt presset økonomisk, at de i hobetal opsiger mobilabonnementet.

Stadig flere spaniere dropper mobiltelefonen for at spare penge. Arkivfoto: Albert Gea, Reuters/Scanpix
Stadig flere spaniere dropper mobiltelefonen for at spare penge. Arkivfoto: Albert Gea, Reuters/Scanpix

Endnu næsten en halv million spaniere er så hårdt ramt af krisen, at de i oktober sagde deres mobilabonnementer op.

Det er et rekordstort antal mobilabonnenter, som dermed lægger på for sidste gang, og det er igen især de to store selskaber - Spaniens svar på TDC, Telefónica, og verdens største mobilselskab, det britiske Vodafone -, der må holde for.

Telefónicas mobilselskab Movistar mistede i oktober 284.000 kunder, Vodafone sagde farvel til 278.000.

2,1 millioner færre mobilabonnementer på et år

På et år er der blevet 2,1 millioner færre mobilabonnementer i Spanien, som har en befolkning på 47,1 millioner mennesker.

Tallene kommer fra den spanske telestyrelse, Comisión del Mercado de las Telecomunicaciones de España (CMT), og afspejler de store økonomiske problemer, som Spanien står i. Blandt andet er ungdomsarbejdsløsheden oppe på omkring 50 procent. Det får folk til at spare, hvor der kan spares, og det går også ud over telefonabonnementerne. Dem er der nu 3,8 procent færre af end for et år siden.

En begyndende mobilkrig betyder, at lavprisselskaber som det Telia-ejede Yoigo vinder flere kunder, men selv om 475.000 skiftede til et konkurrerende selskab i oktober, forsvandt hele 486.000 mobilabonnementer helt, fordi de blev sagt op.

Tendensen har stået på gennem mange måneder.

Der er nu 53,7 millioner mobilabonnementer i Spanien samt endnu 2,73 millioner, som bruges til kommunikation mellem maskiner. Dertil kommer 19 millioner fastnetabonnementer, som også går tilbage, dog i langt mindre målestok; i oktober forsvandt således 4.800 fastnetabonnementer.

Læs mere:
Se den spanske telestyrelses månedsopgørelse for oktober 2012 (som PDF-fil på spansk):
http://www.cmt.es/c/document_library/get_file?uuid=a181ff02-c68f-4a85-b957-f25e4cae5ee3&groupId=10138

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.