Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hackere opfordrer til Paypal-boykot

Efter anholdelser i USA opfordrer Lulzsec og Anonymous nu til boykot af Paypal.

I forlængelse af anholdelser af mulige bagmænd bag hackerangreb mod Paypal, kommer nu en opfordring fra hackergrupper om at boykotte Paypal.
I forlængelse af anholdelser af mulige bagmænd bag hackerangreb mod Paypal, kommer nu en opfordring fra hackergrupper om at boykotte Paypal.

I sidste uge kunne det amerikanske forbundspoliti FBI anholde 14 personer, som menes at have deltaget i online-angreb mod Paypal sidste december. Den såkaldte »Operation Payback« skulle straffe Paypal, fordi betalingstjenesten har stoppet for pengeoverførsler til Wikileaks – ligesom Visa og Mastercard, der også har været mål for angreb.

De 14 anholdte personer risikerer op til 15 års fængsel og bøder på en halv million dollar. Det har nu fået hacker-grupperne Lulzsec og Anonymous – der stod bag Operation Payback – til at opfordre alle brugere til at slette deres Paypal-konti.

»Vi opfordrer alle, der bruger Paypal til at slette deres konti og finde et alternativ. Det første skridt til at opnå frihed er at stoppe med at stole på et firma, der fryser konti efter forgodtbefindende, eller når der er pres fra den amerikanske regering,« skriver grupperne i deres boykot-opfordring.

Politiet i Storbritannien har netop anholdt en 19-årig mand, der mistænkes for at være talsmand for Lulzsec. Han har brugt kaldenavnet Topiary og blev anholdt på Shetlands-øerne. En 17-årig er også blevet afhørt, men ikke anholdt.

Paypal fælder de anholdte

Paypal afviser, at et betydeligt antal brugere har slettet deres konto efter boykot-opfordringen, og firmaet afviser også, at angrebet i december havde nogen nævneværdig effekt på Paypals servere.

Hacker-gruppen Anonymous kritiserer, at FBI ikke skelner mellem, om man har deltaget i en »digital protestaktion« ved at bruge Low Orbit Cannon-værktøjet til at deltage i et DDoS-angreb, eller om man kontrollerer et stort botnet. Strafferammen er i begge tilfælde den samme.

Anonymous mener også, at Paypal ulovligt holder penge tilbage som tilhører Wikileaks. FBI har angiveligt modtaget en liste med 1.000 IP-adresser fra Paypal, som altså førte til anholdelserne i sidste uge.

Læs artiklen på ComON.dk

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.