Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Googles Chrome-browser går tilbage

Efter at have været i vild vækst siden sin fødsel, er Googles Chrome-browser nu begyndt at falde i udbredelse. Internet Explorer dominerer stadig.

Chrome er ikke bare en browser, men også et styresystem til små bærbare. Sidstnævnte har vi dog ikke set meget til på vores breddegrader.
Chrome er ikke bare en browser, men også et styresystem til små bærbare. Sidstnævnte har vi dog ikke set meget til på vores breddegrader.

Mens al fokus i øjeblikket er på smartphones og tavlecomputere, er der stadig gang i en ganske rødglødende krig om at få fat i browsermarkedet på de gammeldags computere. Men her ser krigen ud til at have stabiliseret sig - og der er ret langt mellem de store afgørende omvæltninger.

Ifølge de seneste tal fra Netmarketshare.com, har Firefox nu igen overhalet Googles browser Chrome, så Firefox er røget tilbage på andenpladsen over de mest udbredte browsere. Firefox har en markedsandel på 20 procent af markedet på computerne, mens Chrome nu tegner sig for 19 procent.

Chrome havde ellers nær overhalet Firefox, men er nu faldet tilbage. Apples Safaribrowser er, trods selskabets øvrige succes, fortsat en meget lille andel af det samlede billede, og bruges blot af lidt over fem procent. Tallet siger dog ikke noget om Apples markedsandel som sådan, for Apple-folket kan også vælge at hente Firefox og Chrome, mens Internet Explorer kun findes til PC.

Internet Explorer er stadig kongen af browserne - og tegner sig for 54 procent af markedet. For nylig viste en anden undersøgelse, udført af NSS Labs, at Internet Explorer 9 er markedets sikreste, fordi den fanger 95 procent af alle forsøg på at installere skadelig kode. De andre browsere klarede væsentligt mindre.

På mobile enheder er billedet dog næsten helt omvendt. Her er Safari totalt dominerende med 64 procent af markedet, mens Android-browseren kun har 21 procent, trods platformens vilde udbredelse globalt. Norske Opera Mini tegner sig for op mod 10 procent - og Explorer for mindre end een. Sidstnævnte browser er ellers standard i Microsofts Windows Phone-system.

Tallene - og mange flere - kan findes her

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.