Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Googles app-butik bryder med fordommen

På grund af åbenheden i Android har Play Store et blakket ry for at være inficeret med skadelig software, men faktisk stammer truslen næsten udelukkende fra uofficielle app-butikker.

Du kan roligt hente Angry Birds og andre applikationer i Google Play Store. App-butikken er langt mere sikker, end flere sikkerhedsselskaber tidligere har konkluderet.
Du kan roligt hente Angry Birds og andre applikationer i Google Play Store. App-butikken er langt mere sikker, end flere sikkerhedsselskaber tidligere har konkluderet.

Googles operativsystem Android har et rygte for at være langt mere usikkert end blandt andet Apple iOS, da Android er et åbent system med færre restriktioner. Nu viser det sig dog, at de sikkerhedsselskaber, der har publiceret undersøgelser med denne konklusion, i bedste fald har overdrevet faren betragteligt, skriver Phone Arena.

Læs også: Livet på nettet bliver farligere

Sikkerhedsselskabet F-Secure (pdf-dokument) fandt for nylig 51.447 malware-trusler (potentiel skadelig software) til Android-platformen i tredje kvartal af 2012 – dramatisk nok en tidobling fra andet kvartal. Dette tillægger F-Secure, at Android er blevet mere populært i Kina og Rusland på det seneste.

I rapporten stod det ikke klart, hvor mange af truslerne, der stammede fra uofficielle applikationsbutikker og altså dermed ikke den officielle app-butik Google Play Store. The Next Web fik dog heldigvis svar på sine henvendelser til F-Secure, som erkendte, at kun 146 (!) af de over 50.000 trusler kom fra Play Store.

Blot 0,3 procent af truslerne var altså tilknyttet Googles eget app-marked.

Resten stammer fra tredjepartsbutikker. Desuden var det kun 55,2 procent af det samlede antal trusler, der rent faktisk viste sig at være ondsindet software, mens de resterende 44,8 procent blot var klassificeret som potentiel skadelig.

Har forbedret sikkerheden

Der hersker ingen tvivl om, at Play Store er blevet meget mere sikkert end tilfældet var i begyndelsen. Google implementerede blandt andet tjenesten 'Bouncer' tidligere i år, hvilket har skåret antallet af skadelig software ned med hele 40 procent.

Derudover vil Android-mobiler, der opgraderes til version 4.2 af operativsystemet (Jelly Bean), få en ekstra sikkerhedsmekanisme, som scanner alle apps, du downloader, for virus og malware.

Det er med andre ord på tide at droppe fordommen om, at Google Play Store er inficeret med skadelig software. Der er fortsat en risiko forbundet med at benytte tredjepartsbutikker, men holder du dig til den officielle app-butik, skal der utrolig meget til for at få virus på din mobil. The Next Web påpeger dog, at du naturligvis bør tjekke, hvilke tilladelser, appen beder om, før du downloader den.

Læs også: Microsoft-chef angriber konkurrenterne

Læs artiklen på amobil.no

Oversat af Janus Bødker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.