Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Google undskylder for »Adolf-Hitler-Platz«

En central plads i Berlin havde pludselig taget navneforandring i flere timer på Googles korttjeneste.

Den tyske avis B.Z. nåede at gemme skærmbilledet af den kontroversielle omdøbning af en central plads i Berlin, før den atter fik sit nuværende navn tilbage. Foto: B.Z.
Den tyske avis B.Z. nåede at gemme skærmbilledet af den kontroversielle omdøbning af en central plads i Berlin, før den atter fik sit nuværende navn tilbage. Foto: B.Z.

Google har måttet undskylde offentligt, efter at en af de større pladser i den tyske hovedstad Berlin i flere timer figurerede som »Adolf-Hitler-Platz« på internetgigantens korttjeneste, Google Maps.

Den store rundkørsel rundt om den blå obelisk i det vestlige Charlottenburg-område var på kortet igennem flere timer ikke længere »Theodor-Heuss-Platz« opkaldt efter Tysklands første forbundspræsident fra 1949 til 1959 men havde fået det navn, som vejen bar fra 1933 til 1947, nemlig »Adolf-Hitler-Platz«.

Berlineravisen B.Z. opdagede den pludselige navneændring, som snart skabte gedigen furore.

Google: Undskyld

Google fik snart rettet vejnavnet til Theodor-Heuss-Platz igen men kunne ikke umiddelbart give en forklaring på, hvad der var sket. Senere viste det sig, hvad der var sket.

»For at holde vore kort så akkurate og brugervenlige som muligt bliver alle ændringer, som brugere har foretaget, enten efterprøvet af det frivillige kortfællesskab eller af Google-moderatorer. I dette særlige tilfælde blev ændringen af gadenavnet uforvarende godkendt. Vi rettede fejlen, så snart vi blev gjort opmærksom på den og undskylder for denne fejl,« siger Google-talsmand Lena Wagner til det tyske nyhedsbureau DPA.

Vejen stammer fra begyndelsen af 1900-tallet og blev bygget som »Reichskanzlerplatz« men blev omdøbt efter den nazistiske dikator, kort efter at han havde taget magten i 1933. I 1963 besluttede Berlins bystyre at lade pladsen hylde Theodor Heuss.

2. januar 2014 havde en anonym bruger anført de alternative navne Adolf-Hitler-Platz og Reichskanzlerplatz, som seks dage senere ikke blot blev godkendt af en Google-moderator men også indført som regulære navne på pladsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.