Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Google skal stå skoleret for EU

EU er på trapperne mod en ny sag mod Google, der i tidligere på året begyndte at samkøre data om brugerne sammen i en enkelt database. Sagen bliver markant.

Googles projekt med at samkøre en række databaser med persondata og indføre en fælles, privatlivspolitik for selskabets tjenester, kan være i strid med EUs lovgivning på området, og nu varsler de europæiske datatilsyn en ny, sprængfarlig sag mod internetgiganten.

Det er den britiske avis, The Guardian, der bringer afsløringen af sagen, der lige nu er under forberedelse hos 30 europæiske datatilsyn, der vil gøre fælles front mod Googles omgang med EUs regler for persondata

Sagen omhandler en strategiændring fra Google, der i begyndelsen af året annoncerede, at de nu ville samkøre brugerdata fra YouTube, Google og søgemaskinen, og samle de mange brugerdata i en, stor database.

Google indførte samtidig privatlivspolitik, der gælder på tværs af disse tjenester - og argumentet dengang lød, at brugerne ville få nemmere ved at forholde sig til betingelserne for at bruge Googles tjenester, hvis de kun skulle gennem paragrafferne een gang.

Men nu protesterer de europæiske datatilsyn altså mod, at Google har puljet de mange data sammen i en stor database, skriver avisen, og en af de mulige udfald af sagen er, at Google kan blive tvunget til at adskille databaserne igen.

Da ændringerne blev indført, gav Google brugerne valget mellem at acceptere ændringerne, eller at slette deres brugerprofil - og tidligere på året udløste denne fremgangsmåde kritik fra det franske datatilsyn.

Google har selv hele tiden hævdet at ændringerne overholdt reglerne, og har kommenteret på udsigten til en sag fra EU.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.