Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Google og Nokia udnytter Apples kort-fadæse

Konkurrenterne har været hurtige til at udnytte situationen med Apples fejlfyldte kort-tjeneste. Google gør klar til at lancere sin egen korttjeneste til iPhone.

En del af Google Maps er den såkaldte Streetview-tjeneste, hvor Google fotograferer gader og stræder - og også stier, som her, i Grand Canyon.
En del af Google Maps er den såkaldte Streetview-tjeneste, hvor Google fotograferer gader og stræder - og også stier, som her, i Grand Canyon.

Tidligere på ugen annoncerede Nokia, at selskabet nu vil tilbyde kort- og navigationsapps til både iPhone og Android, og i dag er det kommet frem, at også Google er næsten klar med en korttjeneste til Apples nødstedte iPhone-kunder.

Der har længe været rygter om at Google arbejdede på en kort-app til iPhone-kunderne, men i dag kan The Wall Street Journal så afsløre, at Google i øjeblikket tester en app, der kan være meget tæt på at blive lagt i Apples App-store. Googles kort-app bliver ikke identisk med den skrabede Google Maps-baserede app, der har været en del af Apples iPhones fra 2007, men derimod en fuld navigationsløsning med stemmestyret navigation.

Vinkede farvel til Google

I den seneste version af iOS vinkede Apple farvel til Googles kort og lancerede sine egne - de såkaldte Apples Maps, der var en af de helt store nyheder i det nye mobilsoftware. De nye Apple Maps rummer en række nye funktioner - blandt andet stemmestyret navigation, som det kendes fra GPS til biler.

Desværre viste de sig, at Apples egen kortløsning var fyldt med fejl og fejlplacerede steder og byer, ligesom at hele byer - for eksempel Göteborg - var forsvundet fra landkortet.

Sagen om de fejlfyldte kort endte med at være så pinlig for Apple, at selskabets CEO Tim Cook valgte at undskylde offentligt for produktet - og efterfølgende blev chefen for mobilsoftwaren, Scott Forstall, fyret fra Apple.

I tirsdags kunne Nokia så afsløre, at selskabet er næsten klar med en korttjeneste til Apples iPhone-brugere. Korttjenesten fra Nokia vil være gratis, og tilbyde både både stemmestyret navigation (til fodgængere), rejseplaner med offentlige transportmidler og ikke mindst kort, der kan hentes ned på mobilen og bruges offline.

Det sidste er en stor fordel under udlandsrejser, hvor det ellers kan være dyrt at bruge mobilens dataforbindelse, mens man er på et fremmed mobilnet.

Nokias korttjenester har i en årrække været et af selskabets forcer - og Nokia arbejder på at få bredt sin kort-platform ud på andre platforme, herunder også Windows Phone-baserede mobiler fra andre producenter end Nokia selv.

Googles kortløsning har dog fordel af, at godt 75 procent alle solgte smartphones i verden nu er baseret på Android, hvorfor kortløsningen er yderst udbredt. Hverken Google eller Apple har kommenteret på historien om den kommende iPhone-app, men en talsmand for Google erklærer overfor avisen, at selskabets ambition er, at være tilstede på alle platforme.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.