Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Google og aviser indstiller kampen

Fordragelig fred efter seks års slagsmål, hvor aviserne med retten i ryggen kræver penge for deres nyheder.

Nettjenesten Google News kan f.eks. samle nyheder sammen fra specifikt belgiske medier.
Nettjenesten Google News kan f.eks. samle nyheder sammen fra specifikt belgiske medier.

Seks års kamp mellem de belgiske medier og internetgiganten Google er sluttet med tilfredshed i begge lejre.

De fransksprogede aviser stævnede i 2006 Google for at slå fast, at Google ingen ret havde til uden tilladelse og uden betaling at lade links til deres artikler indgå i søgeresultaterne. Den sag vandt medierne, og i maj fastholdt ankeretten afgørelsen.

Blev sur - gik i sort

Det gjorde Google så vred, at internetgiganten, som er den mest brugte søgetjeneste i Europa, udelod aviserne helt fra sine søgeresultater. Senere kom Google på bedre tanker og trak i land.

Nu er der ifølge nyhedsbureauet Associated Press indgået aftale om, at partnerne reklamerer for hinanden, og at Google får annoncer på avisernes netsteder.

Franske og tyske medier presser tilsvarende på for at få Google til at betale for at bruge deres nyheder og lade dem indgå i søgningerne og Googles egne nyhedsoversigter.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.