Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Google og Apple kårer årets bedste apps

Tidligere har vi set lister over de mest populære mobilapps til Android og iPhone, men nu er tiden kommet til de bedste fra 2012, som Google og Apple - på hver deres måde - selv har stået for.

2012 er ved at rinde ud, og så er det passende at reflektere lidt over det, der er sket det seneste års tid. For Google og Apple handler det blandt andet om, hvilke applikationer, der har udmærket sig, hvilket begge selskaber benytter anledningen til at minde os om i sine respektive app-butikker.

Læs også: Her er top ti over årets apps

Google har publiceret en verdensomspændende top ti, der forbigår spil, mens Apple har kåret de bedste apps fra land til land. Disse kåringer adskiller sig fra tidligere lister, der har rangeret de ti mest populære apps til Android og iPhone - altså de applikationer, som brugerne benytter sig mest af.

De bedste apps til Android

Google har udvalgt disse ti applikationer - i tilfældig rækkefølge - som de bedste i deres app-butik:

Evernote: Gemmer dine notater i skyen og er tilgængelig på PC, mobil og tavle.

Pinterest: Fokus på deling af billeder, som du enten selv tager eller finder på nettet. Du kan også lade dig inspirere af andre.

Grimm's Snow White: Interaktiv eventyrfortælling for børn.

Pocket: Gem artikler og videoer så du kan se dem senere - også når du er offline.

Expedia Hotels: Googles foretrukne app til hotelbooking.

Ancestry: App til slægtsforskning med adgang til Ancestry.coms database.

Fancy: Find stilfulde billeder af stilfulde ting.

SeriesGuide Show Manager: Tjek hvornår næste afsnit af din favorit-TV-serie bliver vist.

Pixlr Express: Massevis af redigeringsmuligheder og over 600 filtre til dine mobilbilleder.

TED: Foredrag af eksperter inden for flere forskellige områder.

De bedste apps til iOS

Apple har håndplukket een app og et spil, som de har kåret som "de bedste" - dog med lidt varierende resultater afhængig af hvilket land, du befinder dig i. Slashgear melder nemlig, at årets iPhone-app i USA er Action Movie FX, som ikke er en del af oversigten i Danmark.

Årets app i den danske App Store er i stedet AirBnb, der gør det muligt at udleje eller leje en bolig privat i stedet for at tage på hotel, når man er ude at rejse.

Årets spil er det samme i både USA og Danmark: Rayman Jungle Run er et platformspil, hvor man skal hoppe og slå sig forbi forhindringer, mens man indsamler bonuspoint.

Til iPad løber Paper, hvor man kan tage notater og lave tegninger, med titlen som årets app, mens The Room blev kåret som årets spil. Her befinder man sig i et værelse, hvor man skal forsøge at åbne en sikkerhedsboks. Undervejs støder man på gåder og udfordringer, der skal løses for at få boksen op, og det hele foregår under dystre forhold.

Læs også: Google Maps til tops i App-store

Læs artiklen på teknofil.no

Oversat og redigeret af Janus Bødker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.