Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Google Maps til tops i App-store

iPhone-ejere i stimer henter den nye kort-app fra Google, der på rekordtid er blevet den mest downloadede i app-store. Samtidig har Google-appen udløst en lavine af systemopgraderinger.

Da Google natten til torsdag slap sin længe ventede kort-app løs i Apples App Store, skabte det ikke blot een, men hele to ketchupeffekter. Først strøg appen på blot få timer helt til tops i App Store, og dernæst begyndte folk i stor stil at opgradere deres iPhones til Apples nyeste systemsoftware, iOS6.

Da Apple i september opdaterede sit iPhone-sytem, forsvandt samtidig Googles kort-app til fordel for Apples egen 'Apple Maps'. Men Apples korttjeneste, der ellers skulle have været det store trækplaster i systemopdateringen, viste sig hurtigt at være smækfyldt med fejl, og i mange tilfælde helt ubrugelig til navigatering. Det store problem var imidlertid, at Apple med opdateringen helt udradrede Googles velfungerende kort-app fra iPhonen, og derfor har mange ventet med at opdatere deres mobiler, til en løsning lå klar.

Det gør den nu, og nu er iPhonebrugere i flæng i gang med at opdatere til iOS6. Det skriver Reuters.

Googles kort-app har ellers været en meget skrabet oplevelse hidtil, men Google har i lyntempo lavet appen om fra bunden, så den nu indeholder både stemmestyret navigation, street view, indendørs navigation og oplysninger om offentlig trafik. Dertil kommer, at appen kan synkronisere bogmærker med Googles onlintjenester.

Overhaler med længder

Dermed overhaler Google med adskillige længder Apples egen kort-app, der mangler mange af de funktioner, Google nu er begyndt at tilbyde gratis.

Googles kort-app blev klar på det helt rigtige tidspunkt, for siden weekenden har der over hele verden kørt en historie fra australien, hvor Apples korttjeneste i flere tilfælde har sendt folk så meget på vildspor, at de de endte i den glohede australske ørken, langt væk fra civilisationen. Australsk politi har flere gange måttet hente vildfarne bilister, og endte i weekenden med at fraråde brug af Apple Maps til navigation i de berørte områder. Problemet var, at Apple havde fejlplaceret en by, så den lå midt i ørkenen - hvilket bilisterne først opdagede for sent.

Applechefen Tim Cook har offentligt undskyldt den fejlfyldte korttjeneste, og to chefer er efterfølgende blevet fyret.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.