Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Google Maps klar til iPhonen

Med en næsten svidende god timing vendte Googles kortapp i nat tilbage til Apples iPhone. Det sker få dage, efter at australsk politi advarede mod Apples løsning, der sendte folk ud i ørkenen.

Tårnby ligger ikke længere på Saltholmen
Tårnby ligger ikke længere på Saltholmen

Tårnby er flyttet tilbage på plads, og Bornholm er kommet hjem i Østersøen. Faktisk ser Danmark ud ganske som vi kender det i den version af Google Maps, der i nat er landet i Apples app-store. Google Maps-appen er dog en væsentligt forbedret udgave af den app, der fandtes i den forrige version af Apples mobilsystem - og byder nu på både stemmestyret navigation, integration med Googles webtjeneste og mange andre forbedringer.

B.dk har lyntestet appen og kan melde om, at den i store træk kan det, som Apples egen kort-app også kan, bortset fra, at Google Maps indtil videre ser ud til at sende folk de rigtige steder hen. Apples egen korttjeneste, Apple Maps, skulle ellers have været et af de store trækplastre i den version af iOS-systemet, der blev lanceret i september - men det viste sig hurtigt, at appen rodede rundt i byer, lokationer og adresser, og dermed var helt ubrugelig.

Byer var forsvundet

Faktisk var hele byer forsvundet, havde flyttet sig eller skiftet navn, og i begyndelsen af ugen kom det frem, at Apple Maps i flere tilfælde havde sendt australske bilister ud i en ørken, fordi de havde brugt Apples navigationstjeneste til at finde vej til en bestemt by.

Google Maps bruger lige som Apple Maps vektorgrafik, der ikke fylder alverden at hente over mobilens dataforbindelse. Til gengæld byder heller ikke Google Maps på kort, man kan downloade hjemmefra, så man kan bruge iPhonen til navigation i udlandet.

Der er sågar Google Street View indbygget, hvis man vil se et billede af hvor man skal hen.

Mens Google Maps ser ud til at være mindre intuitiv at bruge end Apples egen, er designet tilgengæld ret vellykket. Brugere af Googles virtuelle assistent, Google Now, vil genkende det minimalistiske design - og der er sågar information om offentlig transport i nærheden indbygget. Det fik vi dog ikke til at virke, da vi lyntestede appen tidligt torsdag.

Også Nokia har været vakse ved havelågen og produceret en app til Apples iPhone, men mens Nokia har en af markedets bedste løsninger på egne mobiler, har selskabets iPhone-app fået en del kritik.

Apple har offentligt måttet beklage Apple Maps, og har fyret to af de chefer, der var ansvarlige for miseren.

Appen er gratis og kan hentes i den danske app-store.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.