Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Google går til kamp mod Spotify

Ny musiktjeneste med betaling ventes lanceret onsdag aften.

Internetgiganten Google ventes onsdag aften at præsentere sin egen musiktjeneste, som skal banke svenske Spotify af banen. Arkivfoto: Jonathan Nackstrand, AFP/Scanpix
Internetgiganten Google ventes onsdag aften at præsentere sin egen musiktjeneste, som skal banke svenske Spotify af banen. Arkivfoto: Jonathan Nackstrand, AFP/Scanpix

Som om der ikke allerede var krig nok på markedet for streamet musik, åbner internetgiganten Google nu en ny front og melder sig i direkte kamp mod blandt andre Spotify.

Onsdag aften ventes Google at præsentere sin nye musiktjeneste. Det sker på den årlige udviklerkonference Google I/O. Abonnementstjenesten vil ifølge New York Times blive bundet sammen med Googles onlinemedietjeneste Play og give folk mulighed for at gemme deres samling af digital underholdning online.

Google har nægtet at kommentere forlydenderne.

Ingen gratis musik fra Google

Digital musik, der kan aflyttes direkte fra nettet uden at skulle hentes først, det såkaldte streaming, hører til de hurtigst voksende forretningsområder, men der bliver flere og flere om at dele kagen. Her har svenske Spotify, som blev grundlagt i 2008 og siden er flyttet i skattely i Luxembourg, længe været et navn. Spotify har i dag 24 millioner brugere, hvoraf seks millioner betaler mellem fem og ti dollars om måneden for at kunne lytte uden reklamer og med ekstra funktioner.

Angiveligt vil Googles musiktjeneste ikke rumme en gratisdel, ligesom det endnu ikke er kendt, hvor meget man skal betale for at lytte med. Antagelserne går dog på samme niveau som Spotify og konkurrenterne, der også tæller danske Janus Friis' og svenske Niklas Zennströms Rdio.

Tæt pakket marked

Markedet for musiktjenester er allerede tæt pakket, og flere - heriblandt Apple - menes på vej hertil. I Danmark skabte TDC verdensinteresse med sin Play-tjeneste, som nu er en del af TDC-abonnementerne og er med til at fastholde kunderne i butikken. Siden er de øvrige teleselskaber gået sammen med eksterne partnere for at tilbyde tilsvarende musiktilbud. Telia har f.eks. et samarbejde med Spotify på de dyrere abonnementer.

Den franske musiktjeneste Deezer meddelte tirsdag, at den nu går ind på det danske marked med udsigten til »et kæmpe vækstpotentiale«. Her kan man gratis lytte med i en måned og derefter to timer hver måned. For 49 kroner får man fri adgang fra en computer, mens man for 99 kroner frit kan lytte fra computere, tavlecomputere og mobiltelefoner.

Ifølge New York Times har Google forhandlet med pladeselskaberne i flere måneder, som i dag henter en voksende indtægt fra Googles videonettjeneste YouTube. Google skal have aftaler på plads med de tre største musikselskaber Universal Music Group, Sony Music Entertainment og Warner Music Group.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.