Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Google fyrer op under betalingskrigen

Internetgiganten barsler med en opdatering til sin betalingstjeneste, der sætter brugere i stand til at betale med mobilen i butikkerne. Noget tyder på, at Google nu vil bredt ud med sin betalingstjeneste.

Mens Apple arbejder med funktionen Passbook, og Microsoft snart lancerer tjenesten Wallet, annoncerer Google nu, at også Googles betalingstjeneste, Google Wallet, er på vej i en ny version, der tilsyneladende kommer til at virke på et væld af mobiler og på tværs af en række teleudbydere.

Det afslører selskabet selv på tjenestens webside, hvor men netop nu kan skrive sig op til at modtage en invitation til den næste version af Google Wallet til mobiler. Når man skriver sig op, skal man vælge, om man bruger en Android-mobil, en iPhone eller 'andet' - hvorefter man blive sendt til en side, hvor man kan indtaste kreditkortoplysninger, som man senere kan bruge med sin Wallet-konto.

Herhjemme har vi ikke set meget til Googles mobil-baserede Wallet, men i USA er tjenesten været testet i over et år, i begyndelsen kun hos brugere af Googles egne Nexus-mobiler, og kun via teleudbyderen Sprint. Sådanne kunder kan bruge deres mobiltelefon til betaling i visse butikker, hvor testen kører - det kræver blot, at man vifter lidt med mobilen foran kasseapparatet i butikken, hvorefter pengene for købet så blev bliver trukket fra brugerens kreditkort.

Kræver en chip

Det er en såkaldt NFC-chip, der gør det muligt at betale med mobilen - en chip, der reagerer på et svagt spændingsfelt ved kasseapparatet eller andre steder, hvor man betale eller gøre et eller andet. NFC kendes allerede fra en del mobiler i dag, og bruges blandt andet til at parre en smartphone med et tilhørende headset, højttaler eller med en anden smartphone, til brug for overførsel af filer.

Teknologien har dog en række potentialer, der slet ikke er foldet ud endnu - eksempelvis vil du måske engang i fremtiden kunne få reklamestanderen i busstoppestedet til at give dig reklamer for produkter, du interesserer dig for, blot ved at vifte lidt med mobilen.

Det var ventet, at Apple ville lancere NFC-chips i iPhone 5, men Apple har foreløbig valgt at gå uden om teknologien og i stedet satse på en anden vej. Selskabet arbejder på at udbrede funktionen Passbook, der er en slags elektronisk tegnebog, hvor man kan opbevare interaktive billetter, rabatkort, boardingkort og alskens andre digitale ting.

Passbook er endnu ikke udbredt i Danmark, men i USA fungerer rabatkort ofte ved at man scanner en QR-kode med mobilens kamera, hvorefter rabatkortet opdateres.

Problem der ikke findes

Selv om det var oplagt at integrere Passbook med NFC, forklarede en af Apples topchefer, Phil Schiller kort efter lanceringen af iPhone 5, at Apple indtil videre anser NFC som løsningen på et problem, der ikke eksisterer.

Den udlægning har både Google og nu også Microsoft altså indtil videre været uenig i - også Microsoft roder nemlig med at integrere en NFC-baseret tegnebog, kaldet Wallet, i det meget snart kommende Windows Phone 8. Microsoft Wallet minder lidt om en mellemting mellem Apples Passbook og Googles Wallet, og kan nogle af de ting, som nogle havde forventet at se i en NFC-udstyret iPhone 5.

Mange slags mobiler

Hvis Google med næste version af Wallet påtænker at understøtte alskens andre mobilproducenter, og ikke blot Googles egne, må Google nødvendigvis være på vej med en løsning, der virker uden om NFC.

Herhjemme har det tidligere PBS, nu Nets, udført forsøg med NFC-teknologien, men der er endnu ikke større projekter i drift. Det system, der minder mest om det, er rejsekortet, hvor man tjekker ind og ud af rejsen ved at klappe sit rejsekort mod en stander i bussen eller på stationen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.