Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fremtiden kalder: En guide til de næste 150 år

BBC har sammensat en visuel oversigt over forudsigelser for fremtiden - nogle mere sandsynlige end andre.

BBC har samlet information fra en række forskellige kilder og giver på den baggrund sit bud på, hvordan det næste halvandet århundrede kan komme til at se ud.
BBC har samlet information fra en række forskellige kilder og giver på den baggrund sit bud på, hvordan det næste halvandet århundrede kan komme til at se ud.

Hvad kommer der til at ske gennem de næste 150 år? Engelske BBC har taget ansvaret og indsamlet information, forudsigelser og spekulationer fra et væld af kilder - her i blandt NASA, IBM, FN og Massachussetts Institute of Technology.

Resultatet, som du kan se nederst i artiklen, er en stor plakat, der oplister både sandsynlig og usandsynlig udvikling i årene fremover. Kategorierne inkluderer informationsteknologi og kunstig intelligens, politik og erhverv, videnskab og natur, samfundet samt teknologi.

Herudover er der to gennemgående linjer: en, der fører til utopia - et idealsamfund. Og en, der fører til dystopia - en dehumanisering eller ligefrem udryddelse af samfundet. Begge linjer ender dog i kolonnen over usandsynlige begivenheder.

Højdepunkter

Her er nogle af højdepunkterne fra listen:

  • Computere får lugtesans i 2017 (99,9% sandsynlighed)
  • Bioniske øjne, der kan give blinde synet igen, med høj opløsning vil komme i salg fra 2019 (40% sandsynlighed)
  • Du kan uploade indhold fra din hjerne til en computer inden 2025 (1% sandsynlighed)
  • Biler kører fuldstændig automatisk og er chaufførfrie inden 2040 (55% sandsynlighed)
  • Kort efter 2040 vil computere endelig være mere intelligent end mennesket (10% sandsynlighed)
  • Kort efter 2050 vil der blive etableret en base på Mars (3% sandsynlighed)
  • Umiddelbart efter år 2100 vil mindst et væsen af kunstig intelligens være et stort selskab i sig selv (1% sandsynlighed)

Der er mange flere interessante - sandsynlige og usandsynlige - forudsigelser på listen, som du kan se i sin helhed nedenunder, og heldigvis regnes det for usandsynligt, at en ny istid er begyndt inden næste århundrede (5% sandsynlighed).

Se en større udgave på BBCs hjemmeside.

Læs også: Bliv mere kreativ: Sluk din smartphone og gå en tur i skoven

Læs artiklen på teknofil.no

Oversat og redigeret af Janus Bødker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.