Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Facebook-tal afslører hastigt Windows Phone-salg

Der langes Windows-mobiler i rå mængder over disken i disse dage, viser nye tal fra Facebook. Det første gang i årevis, at Microsoft kan notere sig fremgang.

Nokias flagskib, Lumia 920, er blandt de telefoner, som forsøger at kile sig ind mellem Android- og Apple-modeller. Arkivfoto: Scanpix
Nokias flagskib, Lumia 920, er blandt de telefoner, som forsøger at kile sig ind mellem Android- og Apple-modeller. Arkivfoto: Scanpix

Efter at have udviklet sig pinefuldt langsomt i et par år, ser det nu ud til, at der er ved at komme gang i salget af Microsofts nylancerede Windows Phone 8-system. Det viser et forsigtigt estimat, som kan aflæses fra antallet af brugere af Windows Phones Facebook-app. Selv om ikke alle brugere af Windows Phone er på Facebook, eller bruger Facebook-appen, giver udviklingen i antallet af brugere her dog en fornemmelse af, hvad vej det går for platformen.

Siden oktober er antallet eksploderet. Siden første oktober er der kommet 627.000 nye brugere af Facebook-appen til, mod blot 150.000 brugere sidste år. Det får The Next Web til at konkludere, at der mindst må være taget 4.2 mio. Windows Phone-enheder i brug i denne periode.

Tallet flugter fint med Microsoft-CEO Steve Ballmers tidligere udsagn om, at der i øjeblikket sælges mereend fire gange så mange Windows Phone-baserede mobiler i forhold til sidste år.

Android sidder på 75 procent

Det er især Nokia og HTC der trækker læsset, hvad den nye platform angår. Nokia markedsfører i øjeblikket massivt sin nylancerede Lumia 920-mobil, der tegner til at blive en ganske fint sælgende mobil. Også HTC presser på for at få skubbet nogle 8X-mobiler over disken, der ligeledes baseres på Windows Phone 8.

Den nuværende succes til trods er Microsoft stadig udfordreren på smartphone-markedet, der totalt domineres af Google og Apple. Googles Android har således tæt på 75 procent af det globale marked for smartphones, hvor Microsoft fortsat kun sidder på et par procent.

Ifølge The Next Web, er der andre, der bruger Facebooktallene til mere optimistiske estimater på over 10 mio. solgte Windows Phone 8-baserede mobiler i tredje kvartal.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.