Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Facebook ruller videoreklamer ud i flere lande

Tidligere i år begyndte Facebook at sælge videoannoncer til et mindre udsnit af annoncører i USA. Nu vil det sociale netværk rulle videoreklamerne ud i yderligere syv lande.

Facebook gør klar til at sælge videoreklamer til annoncører i yderligere syv lande. Den største del af videoannonceindholdet vil globalt set dog først blive vist i nyhedsstrømmen til efteråret.
Facebook gør klar til at sælge videoreklamer til annoncører i yderligere syv lande. Den største del af videoannonceindholdet vil globalt set dog først blive vist i nyhedsstrømmen til efteråret.

Det sociale netværk Facebook har længe arbejdet for at kunne plante videoreklamer i den nyhedsstrøm, som de omkring 1,2 milliarder brugere bliver mødt af, når de logger ind på det sociale netværk.

Tidligere i år satte videoreklamerne da også kurs mod nyhedsstrømmen på det sociale netværk i første omgang for de amerikanske brugere, og nu lyder det fra selskabet, at satsningen på at sælge videoreklamer skal udvides til yderligere syv lande uden for USA.

Det vil gælde Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Canada, Australien og Brasilien, og udrulningen begynder i næste måned, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Allerede i december sidste år lød det fra Facebook, at nu var videoreklamerne på vej, idet selskabet siden september havde testet forskellige måder til at gøre video mere engagerende i det sociale netværk - og at selskabet herunder havde noteret en stigning i vi visninger, »likes« - eller tilkendegivelser om, at brugerne synes godt om videoerne.

Derudover har Facebook testet et videoformat, som selskabet i marts i år begyndte at tilbyde en udvalgt gruppe af annoncører i USA. Blandt de tidlige annoncører her er forsikringsselskabet Progressive Corp og medieselskabet NBC.

Samme model vil ifølge Reuters være gældende for indsatsen i de syv nye lande, hvor udrulningen kommer til at ske i et afdæmpet tempo med henblik på at undgå at generere brugerne, som skal til at vænne sig til at blive mødt af annoncer i form af videoklip, der automatisk afspilles, når der scrolles henover dem i nyhedsstrømmen, ligesom de videoklip, folk deler på Facebook, også gør det. Begge dele sker imidlertid uden lyd, indtil brugerne klikker på dem.

Globalt set vil størstedelen af de nye videoreklamer først dukke op i Facebooks nyhedsstrøm til september, idet selskabet vil bruge flere måneder i tæt samarbejde med marketingfolk til at sikre, at de lever op til alle krav, har en talsmand fra Facebook oplyst til nyhedsbureauet Reuters.

Det kan dog komme på tale, at dele af dem vil blive luftet allerede i juni i forbindelse med VM i fodbold, som generelt er en populær begivenhed blandt annoncører. Video er allerede blandt de delte data, som trækker i brugerne på Facebook.

Analysevirksomheden ComScore har ifølge Los Angeles Times tidligere vurderet, at Facebook i august 2013 var det tredjestørste site, der i USA blev brugt til at se online videoer - med 62,1 millioner unikke seere til 801,1 millioner videoer. Der har da også længe været tale om, hvornår Facebook bliver klar til at introducere videoannoncer i det sociale netværk.

Det amerikanske erhvervsmedie Wall Street Journal har i efteråret berettet om, at flere annoncører har håbet på, at Facebook ville være hurtigere ude med den mulighed, så de kunne sende videoreklamer ud i de 1,2 milliarder brugeres nyhedsstrøm med forhåbningen om at optimere årets julehandel.

Men Facebook har hidtil været tilbageholdende med at rulle videoreklamer ud på grund af bekymringer om, at de ville generere brugerne for meget. Dengang meddelte Wall Street Journal, at udrulningen blandt andet også blev udskudt på grund af programmeringsproblemer, som betød, at videoreklamerne loadede for langsomt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.