Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Er dine venner i Nepal i sikkerhed? Facebook giver besked

Med et klik kan Facebook-brugere, der befinder sig i Nepal, fortælle samtlige venner på det sociale medie, om de er i god behold. Også Google-brugere får besked.

Efterskælvene ryster stadig det katastroferamte Nepal, og ikke alle danskere i landet har endnu givet livstegn fra sig. Men med et hurtigt klik på Facebook eller Google er det blevet nemmere at få beskeden ud til samtlige venner. Det skriver flere onlinemedier, heriblandt Slate og Mashable.

På Facebook bliver beskeden sendt som en notifikation til samtlige venner, ligesom der er telefonnummer til den nepalesiske beredskabstjeneste. Facebooks grundlægger, Mark Zuckerberg, skrev allerede lørdag, at brugere kunne registerere sig.

»Denne morgen aktiverede vi Sikkerhedstjek for folk, der er påvirket af jordskælvet i Nepal. Det er en simpel måde at fortælle familie og venner, at du er okay,« lød det i en statusopdatering, der indtil videre er delt af mere end 40.000 brugere.

Zuckerberg tilføjede, at »når katastrofer indtræffer, har folk brug for at vide, deres elskede er i sikkerhed. Det er på tidspunkter som dette, at muligheden for at være koblet sammen virkelig er vigtig«.

Mens Facebook, der har knap 1,5 milliard brugere, har haft featuren siden oktober 2014, kom Google allerede på banen efter et andet jordskælv, da Haiti blev ramt i 2010.

Jordskælvet i Nepal nåede 7,9 på Richterskalaen, og det største efterskælv var på 6,8. Mere end 3.700 er ifølge det nepalesiske indenrigsministerium dræbt, og myndighederne forventer, at dødstallet vil ramme hele 5.000. Mellem 200-400 danskere skulle efter sigende befinde sig i landet, der er et populært turistmål. Ingen danskere er meldt dræbt indtil videre.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.