Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Englænderne fravælger iPhone 5

Apples nylancererede iPhone må se sig henvist til tredjepladsen i en ny undersøgelse af de mest populære mobiler i Storbritannien. Listen indeholder flere overraskelser.

Den gamle (til højre) sælger bedre end den nye, viser ny undersøgelse
Den gamle (til højre) sælger bedre end den nye, viser ny undersøgelse

Engang var det stensikkert at Apples iPhone altid toppede enhver hitliste - men sådan er det ikke længere. Nu viser nye tal for salget i Storbritannien ganske overraskende, at Apples ellers helt nylancerede iPhone 5 ikke bare er slået af førstepladsen - dne er ligefrem røget helt ned på tredjepladsen over mest solgte telefoner i dette øjeblik.

Analysen er lavet af selskabet uSwitch, der er en tjeneste, der hjælper mobilbrugerne med at sammenligne priser på mobiler og abonnementer. De mange data om søgninger og salg akkumuleres til statistikker over hvad briterne interesserer sig for her og nu, og mens uSwitch-tallene ikke kan sammenlignes med egentlige salgsstatistikker baseret på faktiske salg i butikkerne, giver analysen alligevel et fingerpeg om, hvor udviklingen bevæger sig henad.

iPhone 4S hitter mere

Og her ser det altså skidt ud for iPhone 5, der stadig ikke har formået at slå Samsungs Galaxys SIII af pinden som den bedst sælgende mobil. Den gamle model, iPhone 4S, sælger også fortsat bedre end iPhone 5, der således indtager tredjepladsen på listen.

Ret markant er det også, at listen overhovedet ikke indeholder en eneste smartphone, der drives af Windows Phone.

Da iPhone 5 blev lanceret blev modellen kritiseret for at bringe for lidt nyt til torvs, ligesom at der har været rapporter om lak, der skallede af - og kort og navigationsfunktioner, der ikke virker som de skal. iPhone 5 er også dyrere end sin forgænger var, da den blev lanceret.

En analyse fra Strategy Analytics har tidligere vist, at Sasmungs Galaxys SIII ydede iPhone 4S kamp til stregen i trejde kvartal, hvor iPhone 4S måtte se sig henvist til andenpladsen globalt set. I dette kvartal var iPhone 5 dog ikke sat til salg, og mange iPhone-købere må derfor formodes at have afventet den nye models ankomst i butikkerne.

Fjerdepladsen på uSwitch-listen er den aldrende Samsung Galaxy SII, der fortsat sælger godt - altimens LG ser ud til at få comeback med Nexus 4, der ligeledes er baseret på Googles Android.

Android-systemet tegner sig for over tre fjerdedele af det samlede salg over hele verden, men Androids fremmarch er størst i Asien, hvor mange i vesten helt ukendte mobilselskaber markedsfører meget billige smartphones.

Ikke den eneste dårlige nyhed

Nyheden om den afdæmpede britiske interesse kommer samtidig med andre tal, der i dag offentliggøres af Wall Street Journal. Her viser tallene, at den nye iPhone 5 udgør en mindre andel af det samlede iPhone-salg, end nogensinde før registreret for en ny model.

Den første måned efter at iPhone 5 var lanceret, udgjorde den kun 68 procent af det samlede salg - og det er den mindste procentvise andel af markedet for en ny model nogensinde. Da iPhone 4S kom sidste år, udgjorde den 90 procent af salget den første måned efter.

Nyheden om at 32 procent af iPhone-kunderne fortsat foretrækker den ældre og billigere model, får avisen til at notere sig, at Apples markante indtjening på iPhones kan komme under pres i fremtiden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.