Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

En teknikblind høne på gadgetmesse

Blandt spillekonsoller, segways og ivrige drenge og mænd kan man selv som teknikudfordret kvinde finde en genial gadget eller to på elektronikmessen Beep 2012 i Bella Centret.

Jeg siger det på forhånd. Jeg ved intet om teknik.

Det er kun lidt over et år siden, at jeg steg med på smartphonebølgen. Og jeg er ret sikker på, at min telefons uendelige muligheder og funktioner er totalt spildt på mig. Især touchfunktionen fører stadig en hel del upåagtede opkald med sig.

Alligevel er jeg havnet på Danmarks største elektronik- og gadgetmesse Beep 2012, der for andet år i træk afholdes i Bella Centret.

Dette års messe er igen arrangeret af TV2 og Digitalmessen ApS, og i år er messen mere forbrugervenlig end tidligere. Det siger David Guldager, redaktør på beep.tv2.dk:

»Tidligere var det en masse producenter, der på pralemåden viste deres nyeste gadgets frem. Med HBOs og Netflix’ indtog er det blevet mere vigtigt, at teknikken kan opfylde det behov, som forbrugeren har, når han har det,« siger han.

Ja ja, lad os nu se, hvad messen kan stille op med en teknikfornægter som jeg.

Jeg er malplaceret. For det er helt klart mændene, der er i overtal.

Med julelys i øjnene halvløber drenge og mænd mellem standene. Voksne mænd flagrer foran en bevægelsessensor på en Xbox. Store skoledrenge dyster i dansespil i skæret fra en diskokugle. Familiefædre flår Playstation-controlleren ud af hænderne på deres sønner.

Og alle har de samme entusiastiske blik og stemmeføring, når de skal genfortælle deres gadgeteventyr for venner og familie. De enkelte kvinder, som alligevel er til at få øje på, ligner over en bred kam nogen, der er blevet narret ind på gadgetmessen af deres bedre halvdel.

»Det er som om kvinder tænder af, når de hører ordet »gadget« eller »tech«. Det er ærgerligt, for man kan lære meget om, hvilke ekstra ting man kan få ud af sin smartphone eller laptop,« siger David Guldager.

»Men prøv at se, hvor pæn den er. Det er ikke en klassisk øjebæ, som andre højttalere er. Og der er ikke gået på kompromis med lyden!«

Claus Olesen forsøger at få kæresten Mia Larsen til at se lyset i forhold til en trådløs højtaler fra det danske Libratone.

En højttaler, som David Guldager fremhæver, er en af de ting på messen, der henvender sig til kvinder. Dels fordi den er nem at bruge, og dels fordi den modsat andre højtalere kan customizes (tilpasses kundens ønske) efter behov både med hensyn til form og farve.

»Hver gang far får et nyt spil, skal jeg spille det. Lige nu kan jeg bedst lide at spille Assasin’s Creed,« siger hun, mens hun betragter Sonys Wonderbook til Playstation 3, der åbner op for en hel ny type af interaktive godnathistorier.

Bag Anna og hendes far findes endnu en nyhed inden for tech. De tynde og lette ultrabooks er ikke i sig selv en nyhed.

Macbook Air er en regulær olding for ægte tech-kendere, men der er nu lidt nyt på ultrabookområdet. Ved at kombinere den meget tynde laptop med en trykfølsom skærm, har blandt andet Samsung skabt en computer med et almindeligt tastatur men med en touchskærm, hvor man kan trykke direkte på ikonerne på skærmen for at bruge programmerne.

Her er endelig en gadget, jeg kan forstå. Allerede nu har touchfunktionen på min telefon haft den sideeffekt, at jeg af og til trykker manisk på skærmen af min egen laptop for at komme på internettet. Med den nye ultrabook ville det rent faktisk virke.

Smart!

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.