Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dobbelt så mange kvinder på IT-toppen

På fem år er der kommet dobbelt så mange kvindelige topleder i den danske IT-branche - men det er stadig ikke nok, mener branchen selv.

Der bliver flere og flere kvinder blandt topdirektørerne i IT-virksomhederne i Danmark. Arkivfoto: Iris/Scanpix
Der bliver flere og flere kvinder blandt topdirektørerne i IT-virksomhederne i Danmark. Arkivfoto: Iris/Scanpix

Dobbelt så mange kvinder er rykket ind på topposterne i den danske IT-branche som for fem år siden.

Otte procent af alle topchefer i IT-virksomheder i Danmark er nu kvinder, og selv om det er godt, er det ikke godt nok, mener brancheforeningen IT-Branchen, som er Danmarks største brancheorganisation for IT- og televirksomheder med ca. 320 medlemmer.

Dermed er 26 topchefer altså nu kvinder, mens den danske IT-branche som helhed kan mønstre omkring 26 procent kvinder blandt samtlige ansatte.

»Vi har mere end nogen sinde brug for alle de dygtigste lederkapaciteter i danske IT-virksomheder, ikke kun mændene. Derfor er det et meget positivt tegn, at der er kommet flere kvindelige topchefer. Men otte procent kvindelige topchefer er dog alt for lidt,«" siger Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen.

Lederuddannelse for kvinder fortsætter

Derfor fortsætter brancheforeningen nu den særlige lederuddannelse målrettet kvinder. Det bliver tredje runde. Uddannelsen er målrettet kvinder med mindst et par års ledelseserfaring, og som virksomhederne har indstillet som et talent. Uddannelsen omfatter organisationskultur, selvledelse, personlig markedsføring, ledelse og kommunikation, og deltagerne får tilknyttet en topleder i IT-branchen som mentor.

Andelen af kvindelige topchefer i IT-virksomheder i Danmark var i 2008 på 4,3 procent, i 2009 på 6,4 procent, i 2010 på 5,6 procent, i 2011 på 5,5 procent og i 2012 på 8,0 procent.

Det oprindelige mål var at øge de fire procent kvindelige administrerende direktører, som danske IT-virksomheder mønstrede i 2007, til 15 procent i 2010.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.