Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dine venner kan dele dine private Facebook-oplysninger

Programmør har offentliggjort et stort hul i Facebooks beskyttelse af dine private informationer, som giver dine venner magt til at dele dine privatoplysninger

Det er ikke et lille hul i Facebooks beskyttelse af dine privatoplysninger, som programmøren Reginald Braithwaite i går (søndag, red.) offentliggjorde på sin blog.

Når du vælger at abonnere på en app, så har app-udvikleren potentielt magten til at hente alle dine venners private informationer. Det kan lade sig gøre, fordi du har godkendt, at app’en får adgang til dine venners privatlivsinformationer.

Se for eksempel billedet af app’en ”Branchout” ovenfor. På listen over ting, som ”Denne app vil modtage” står følgende: ”Venners profiloplysninger: uddannelseshistorier, steder og arbejdshistorier”.

Det vil med andre ord sige, at dine venner, uden dit samtykke, kan gøre din private profil tilgængelig for folk, du ikke er venner med..

Det kan lade sig gøre, fordi Facebook i udgangspunktet er indstillet til at lade disse app’s dele dine private informationer.

Du deler næsten alt

Der venter en skræmmende nyhed, hvis du følger disse få trin på din Facebook-profil. Klik på ”privatindstillinger”, herefter ”Apps og Websites” og slutteligt ”rediger indstillinger” under emnefeltet ”Hvordan personer overfører dine oplysninger til apps, de bruger".

Nu popper et vindue op med alle de informationer, som du potentielt deler med dine venners app’s, og det er mange (se billede 2, der er vedhæftet denne artikel). Blandt har app's, hvis din ven har givet lov, adgang til dine billeder, din biografi, dine statusopdateringer og videoer.

I selv samme vindue kan du vælge at klikke alle flueben af, og derved undgå at fremmede roder i din digitale privatsfære.

Her kan du se alle de informationer, som du i udgangspunktet har tilladt Facebook at dele med dine venners apps. Foto: Ikke oplyst

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.