Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danske pirat-sites konfiskeres af Europol

En international aktion mellem myndigheder i Europa og USA lukkede i går 133 netsteder, der solgte kopivarer. Danske netsteder var iblandt.

Europol og de amerikanske myndigheder slog i fællesskab ned på 133 netsteder, der solgte kopivarer.
Europol og de amerikanske myndigheder slog i fællesskab ned på 133 netsteder, der solgte kopivarer.

Der var dansk fangst, da Europol og de amerikanske toldmyndigheder igår gik i aktion mod netsteder, der beskæftiger sig med salg af kopivarer og forfalskede mærkevarer. Aktionen, kaldet Project Cyber Monday 3, betød i første omgang at 133 netsteder blev konfiskeret, og at en enkelt amerikaner blev anholdt og fik 175.000 dollars konfiskeret.

Ifølge Europol var et antal af de konfiskerede netsteder danske, men der foreligger i øjeblikket ikke oplysninger om, hvilke netsteder, der er tale om.

Der var tale om netsteder, der solgte falske mærkevarer til kunder, der ofte var uvidende om forfalskningerne - og udover amerikanske og danske netsteder, røg også belgiske, franske, rumænske og britiske netsteder under aktionen.

God tro

Dertil kom en række konti hos det amerikanske betalingssystem, PayPal, som tilhørte de nu lukkede netsteder.

Myndighederne var kommet på sporet af de mange netsteder via tip fra ejerne af de respektive varemærker, og aktionen skete i samarbejde med blandt andet det store auktionssted eBay, hvor mange af de nu lukkede netsteder angiveligt også solgte kopivarer.

Både Europol og de amerikanske toldmyndigheder oplyser, at de mange netsteder solgte kopivarerne uden at oplyse, at det var kopivarer, hvorfor kunderne har været i god tro.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.