Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk klistermærke skal halvere mobilregningen

To danskere går i utraditionel krig mod de skyhøje priser på at ringe til eller fra udlandet. Og de kan meget vel få succes, vurderer en analytiker.

En dansk opfindelse kan vise sig at være banebrydende for, hvordan udlandstelefonregningen bliver bragt væsentligt ned. Og den kræver hverken en særlig telefon eller særlige programmer, blot et lille klistermærke.

Et lille klistermærke med en chip sættes oven på det normale SIM-kort i mobiltelefonen, og man tilmelder sit nummer via nettet. Herefter holder chippen selv øje med udlandssamtaler - når man ringer til udlandet, eller når man er i udlandet og ringer op. Samtalen sendes så til en lokal server, videre over Internet og i modtagelandet ud til den, man ringer til.

Spar op til 90 procent

 - Man kan spare mellem 50 og 90 procent på sine samtaler på den måde, siger Michael Møller, som sammen med Steen Folmer er medstiftere af det nye selskab, Interfone, på verdens største mobilmesse, Mobile World Congress, i Barcelona. De har begge over 20 års erfaring i at sælge teleudstyr fra deres fælles fortid i Dangaard, hvor Michael Møller var direktør i Tyskland.

Forskellen fra andre internettelefonitjenester som Skype er, at brugerne intet skal gøre ud over at sætte klistermærket fast - og skifter man telefon eller teleselskab, tager man bare chippen med sig. Det er alt sammen afgørende for, om konceptet bliver en succes.

»Markedet for billig, international telefoni er meget overrendt. Rigtigt mange vil til. Men dette kræver ikke, at man har en smartphone, og man skal ikke installere et særligt program. Det er nemmere at forklare folk, nemt at gøre klart og kræver ikke noget af brugeren. Det er meget anderledes end andre bud, og så står der folk bag, som ved alt om at skabe distribution i mobilverdenen,« siger teleanalytiker John Strand, direktør i Strand Consult.

Koster 299

Interfone lover minutpriser på opkald til mobiltelefoner i f.eks. Spanien på under en krone eller til Kina på blot 45 øre. Opkald til fastnettelefoner vil være billigere. Interfones priser gælder dog kun, når man selv ringer op, ikke hvis andre ringer til én i udlandet.

 - Hvis vi ikke har en aftale på plads i det pågældende land, hvor man er, afbrydes opkaldet, og man bliver selv efter 15-20 sekunder ringet op af serveren, hvorefter man får forbindelse med den, som man ringede til, forklarer Steen Folmer.

Interfone, som lanceres i denne uge med seks ansatte, skal ikke selv sælge abonnementet, som koster en engangsudgift på 299 kroner til chipkortet. Herefter er der intet månedligt gebyr og ingen forpligtelser til at skulle bruge tjenesten. Salget sker gennem forskellige forhandlere, som i forvejen har kundekontakten, og de skal forpligte sig til at aftage mindst 1.000 SIM-kort. Det er så også forhandleren, som kunderne får teleregningen fra.

-

 - Forhandlerne får en lille andel af kundernes forbrug. Dermed engageres de mere i at sælge løsningen. Normalt tjener de ikke mere, når de først har solgt udstyret. Så på ubeskedent sønderjysk drømmer vi da om, at det bliver et lille, nyt mobileventyr. Målet er at nå 200.000 kunder på de næste 18 måneder, siger Michael Møller.

Sælgerne gør forskellen

John Strand ser lige præcis en bred distribution - altså et sælgernet - som det, der gør forskellen. »Hvis de får nok distrbution, kan det blive en spændende og sjov forretning. Hvis ikke har deres risiko ved at investere ikke været så stor,« siger han.

Interfone er i færd med at stifte et norsk datterselsab. Investorkredsen tæller et norsk og et dansk-tysk selskab. Stifterne ejer hver 35 procent af Interfone.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.