Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Apple undskylder kortfejl på iPhone 5

Apple undskylder nu over for sine kunder, at kortfunktionen til den nye iPhone 5 er fyldt med fejl.

Lidt geografisk forvirring på kortet over Sjælland.
Lidt geografisk forvirring på kortet over Sjælland.

iPhone-brugere, der har opdateret deres mobiltelefoner til den seneste version af styresystemet iOS, har over den seneste uge bogstaveligt talt oplevet at gå forkert i byen. Nu undskylder Apple ifølge Sky News for de fejl, der er på kortfunktionen i den nye udgave af systemet.

Det sker efter en bølge af klager over funktionen, der er fyldt med stavefejl og placerer byer forskerte steder. For eksempel ligger Bornholm ifølge kortet på Sjælland og Tårnby på Saltholm.

»Hos Apple tilskynder vi at lave verdensklasseprodukter, der leverer den bedst mulige oplevelse til vores kunder. Det har vi med lanceringen af den nye kortfunktion i sidste uge ikke levet op til,« siger Apples administrerende direktør Tim Cook i erklæringen.
 
»Vi er ekstremt kede af den frustration, som vores kunder måtte opleve i forbindelse med fejlen, og vi vil gøre alt for at forbedre kortfunktionen,« siger han.

Apple Maps var en nødvendig erstatning

Meldingen fra Apple er, at de var nødt til at erstatte det gammelkendte Google Maps-app og bygge en helt ny kortfunktion, Apple Maps, op fra bunden for at kunne tilføje eksempelvis stemmestyret funktion til funktionen.

Tim Cook siger i erklæringen, at 100 millioner iOS-apparater har brugt den nyeste kortfunktion, og i løbet af en uge har de søgt på knap en halv milliard steder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.