Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Apple sælger to milliarder apps på en måned

2012 har været et rekordår for salget af apps. I december har Apple solgt to milliarder apps, og over hele året har Apple solgt næsten ligeså mange apps som alle tidligere år til sammen.

Det vrimler med nye apps i Apples App Store. Flere af dem har haft stor succes i 2012.
Det vrimler med nye apps i Apples App Store. Flere af dem har haft stor succes i 2012.

Ét klik på App Store og så åbner dørene til flere hundrede tusinde apps.

Det er der rekordmange, de har benyttet sig af i 2012. Over en halv milliard brugere fra hele verden har downloadet næsten 20 milliarder apps til deres iPhones, iPads og Mac-computere. Det er næsten ligeså mange, som alle tidligere år til sammen, og det samlede salg af apps har nu passeret 40 milliarder apps.

Ikke mindst december har imponeret Apples folk i Californien. App store har i denne måned slået ny rekord og for første gang solgt mere end to milliarder apps.

Hos den danske app-udvikler Novasa kan man godt genkende billedet.

- 2012 har været et rigtig godt år, siger Anders Hedegren, direktør i Novasa.

En ny type apps
Firmaet har blandt andet lavet apps til TV2, Lego, Københavns Lufthavn. De er i 2012 gået fra fem til syv medarbejdere og oplever stor efterspørgsel på nye apps.

Ikke mindst interne forretnings-apps er et voksende marked ifølge Anders Hedegren. Det kan eksempelvis være til sælgere, der med iPad i hånden kan vise produkter frem i stedet for at medbringe en mappe.

Den type apps minder i virkeligehden meget om hinanden fra bruger til bruger, og Novasa tilbyder derfor en samlet pakke, hvor virksomheder kan leje sig ind på forhåndsprogrammerede apps, der så relativt let kan skræddersyes deres produkter.

- Udbredelsen af den slags løsninger kommer til at eksplodere, spår Anders hedegren.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.