Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Apple retter kort efter australsk ørkenbommert

I lyntempo har Apple opdateret sin skandaleramte korttjeneste, så iPhonen ikke længere leder australiere ud midt i en ørken. Det sker efter at flere australiere er faret vild.

For at finde Espergærde, skal du dreje til højre ved Gabon. Men pas lige på Gobi-ørkenen på vejen. Apples korttjeneste har nu igen ledt folk på vildspor.
For at finde Espergærde, skal du dreje til højre ved Gabon. Men pas lige på Gobi-ørkenen på vejen. Apples korttjeneste har nu igen ledt folk på vildspor.

Elektronikgiganten Apple har nu rettet den fejl i selskabets skandaleramte kort, der de seneste uger har sendt flere australiere på en regulær ørkenvandring. Sagen gik verden rundt i weekenden, efter at australsk politi måtte advare mod brug af iPhonens GPS og tilhørende Apple-kort. Det skete efter at flere australske bilister var endt så langt væk fra deres bestemmelsessted, at situationen udviklede sig livstruende, skriver The Guardian.

Bilister, der forsøgte at navigere til byen Mildura, havde i flere tilfælde oplevet, at iPhonen i stedet sendte dem ind i Murray-Sunset National-parken. Det betød, at australsk politi i flere tilfælde måtte redde de nødstedte bilister, der var endt langt væk fra både vand, benzin og civilisation uden at ane hvor de var.

Stående joke

Apples kort har siden lanceringen i september været en stående joke på nettet, hvor brugerne har konkurreret om at finde de største skæverter blandt de mange, mange fejl, kortene indeholder. Også Danmark er ramt af de utallige fejl, hvoraf det blandt andet kan nævnes, at en søgning på Bornholm tidligere har ledt en til Greve Strand, alt imens svenskerne har måttet se byen Göteborg udraderet fra jordens overflade.

Tim Cook, Apples CEO, har offentligt undskyldt for de skandaleramte kort, men selv om Apple hævder at arbejde på højtryk for at rette de utallige fejl, snegler arbejdet sig frem, og mange af de værste bommerter findes endnu.

Miseren opstod oprindeligt, fordi Apple valgte at stritte Google ud af iPhonen - og dermed også vinke farvel til Google Maps, der var en skrabet, men dog velfungerende kort-app. Flere andre selskaber, blandt andet Nokia, har været hurtige til at gribe bolden og lancere korttjenester til Apples iPhone, men mange folk vælger fortsat at stole på nøjagtigheden i Apples egen løsning.

Henter kort løbende

I et enkelt tilfælde har australsk politi måttet rede en mand, der var strandet i parken i op mod et døgn i parken, hvor temperaturen ramte 46 grader.

Apple har ikke kommenteret på ændringerne i korttjenesten, men tidligere er to af Apples kort-ansvarlige chefer blevet fyret. De kort, der ligger i Apples Maps, hentes løbende fra nettet, så Apples rettelser vil dukke op på iPhonen uden at man behøver at opdatere den.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.