Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Apple og HTC indgår forlig

De to gigantselskaber Apple og HTC har efter flere års patentkrig indgået et forlig.

HTC CEO Peter Chou og Apple har tilsyneladende fundet kammertonen og har indgået forlig efter flere års heftig patentkrig i alle verdensdele.
HTC CEO Peter Chou og Apple har tilsyneladende fundet kammertonen og har indgået forlig efter flere års heftig patentkrig i alle verdensdele.

USA: Apple Inc og HTC Corp offentliggjorde lørdag et patentforlig samt en 10-årig licensaftale, der omfatter både nuværende og fremtidige patenter ejet af selskaberne. Det oplyser nyhedsbureauet Reuters.

Apple sagsøgte i 2010 HTC for brud på patenter med relation til virksomhedens populære iPhone. Det var Apples første store juridiske angreb på en producent, der brugte Googles Android styresystem.

Apple og HTC har endnu ikke offentliggjort de specifikke betingelser i aftalen, men i en fælles udtalelse oplyser Apples administrerende direktør, Tim Cook, at han er glad for at have fundet en løsning.

- Vi vil fortsat være fokuseret på produktinnovation, siger han ifølge Reuters.

HTCs administrerende direktør, Peter Chou, siger ligeledes, at hans firma er glad for, at tvisten er løst, så man i stedet kan »fokusere på innovation i stedet for retssager«.

Siden Apple første gang sagsøgte HTC, har det amerikanske multinationale selskab vundet flere retssager om patenter over både Samsung Electronics Co Ltd og Googles Motorola Mobility. Så sent som i august vandt iPhone-skaberen en afgørelse til en værdi af knap 6,2 milliarder kroner over Samsung.

BNB/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.