Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Apple lun på B&O-konkurrent

Rygterne om Apples interesse i B&O-konkurrenten Loewe, blusser nu op igen. Et køb kan være tæt på - men Loewe afviser.

Måske kommer der snart et æble på dem her. Rygterne om Apples interesse i tyske Loewe er blusset op igen.
Måske kommer der snart et æble på dem her. Rygterne om Apples interesse i tyske Loewe er blusset op igen.

Mens Apple fortsat ikke selv har bekræftet noget for alvor, er der mere og mere der peger i retning mod at selskabet er på vej med en eller anden form for fremstød på markedet for TV-apparater i nær fremtid. Selskabets egen CEO, Tim Cook, har tidligere udtalt at området har Apples intense interesse - og det er en interesse, der ifølge nye rygter har fået Apple til at stille skarpt på Tyskland, nærmere bestemt elektronikproducenten Loewe.

Den tyske elektronikproducent er kendt for at fremstille TV-apparater og andet elektronikudstyr i samme klasse som danske B&O, og rygterne om Apples interesse i Loewe er på ingen måde nye. Tværtimod har de cirkuleret næsten lige så længe som rygterne om Apples interesse i at producere fladskærmsfjernsyn under eget varemærke.

Har budt

Ifølge Reuters er processen så fremskreden, at Apple ligefrem har lagt et bud på Loewes aktier. Rygterne fik selskabets aktier til at brage i vejret, selv om Loewe er i fuld færd med en omfattende fyringsrunde, hvor en femtedel af de ansatte i selskabet skal væk.

Loewe selv afviser, at der er en salgsproces i gang - Apple har afvist overhovedet at kommentere på sagen.

TV-markedet er generelt i hastig forandring, fordi fremkomsten og udbredelsen af de såkaldte Smart TVs potentielt kan vende bunden i vejret på op til flere forretningsmodeller på området. Smart TVs låner egenskaber fra smartphones og tavlecomputere, og kan udstyres med apps, der kan streame indhold direkte fra internettet, uden om de faste kabel-TV-kabler.

Det betyder at eksisterende kabel-TV-udbydere kan komme under pres - men også, at det eksisterende marked for TV-reklamer pludselig kan få konkurrence fra blandt andre Google og Apple, der med de smarte fjernsyn har fået en direkte adgang til folks dagligstuer.

Flere år gammel

Apples interesse i TV-apparaterne begyndte allerede for flere år siden, da selskabet lancerede sit første Apple TV: en mediestreamer, der bygger bro mellem nettet og TV-apparatet, og som sætter brugerne i stand til at leje og streame indhold fra Apples egen iTunes-butik, direkte ind på TV-skærmen.

Loewe er pudsigt nok en af stifterne af en alliance, der skal dæmme op for Apples indtog på TV-markedet. Den såkaldte Smart TV alliance har efterhånden et par år på bagen med deltagelse af flere af verdens store TV-producenter, blandt andre Philips og LG. Disse producenter arbejder sammen om en fælles standard for smarte fjersyn der skal sikre, at apps virker på tværs af apparaterne. Også danske B&O har annonceret, at de er hoppet med i alliancen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Business
  • Politiko
  • Nationalt
  • Globalt
  • Debat
  • Kultur
  • Livsstil
  • AOK
  • Shop
  • E-avis