Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Apple kan overraske i morgen

I morgen aften har Apple inviteret til iPad-event i Californien - og der kan være mere på tapetet end bare en lille iPad

Efter mange måneders rygter om en måske kommende lille iPad, får Apple-fans i morgen aften endelig vished om sagen, når Apple skyder gang i årets anden iPad-lanceringsbegivenhed i Californien.

På forhånd er der sluppet bunker af detaljer ud, og selv om alle rygterne er helt ubekræftede, forventer de fleste, at hovedpersonen i morgen aften bliver en mindre version af Apples storsælgende iPad.

Maskinen forventes at være udstyret med en skærm på 7,85 tommer - men ikke af Retina-typen, som det kendes fra iPad 3. Apples Retina-begreb dækker over en skærmtype, med en meget høj tæthed af pixels, hvilket får skærmbilledet til at fremstår meget skarpt. iPad Mini skal dog være en billig sag, der sandsynligvis vil blive markedsført omkring de 250 dollars, så Retina-skærmen er, ifølge rygterne, sparet væk i iPad Mini.

Til gengæld forventes iPad Mini at blive lanceret med Apples nye laderstik, kaldet Lightning.

Masser af konkurrenter

Den mindre iPad skal lappe hullet i den nedre del af prisskalaen, hvor Apple har fået konkurrence af især Amazons Kindle Fire og Googles Nexus 7-tavlecomputere, der kan erhverves for 199 dollars - mod 499 dollars for den billigste af de nuværende iPad 3-modeller.

Oven i købet lancerer Microsoft senere denne uge Windows 8, der blandt andet er skabt til tavlecomputere - og lanceringen vil med sikkerhed blive efterfulgt af en flodbølge af tavlecomputere, baseret på det nye Microsoft-system, herunder især Microsofts egne Surface-maskienr.

Meget tyder dog på, at Apple tirsdag aften kan have flere esser i ærmet end bare en mindre iPad.

Flere rygtesider på nettet mener at have forskellige beviser for, at også en iPad 3 med LTE er på trapperne, og kan blive lanceret i morgen - måske under nyt navn. Alle de kommende mobile enheder fra Apple vil være forsynet med Lightning-stikket, således også en eventuelt kommende opdatering af iPad 3.

Også en mindre Retina Macbook

Andre mulige nyheder er en 13-tommer udgave af Macbook Pro med selsamme skarpe Retina-skærm. Macbook Pro med Retina-skærmen findes i øjeblikket kun i en 15-tommer udgave, der i Danmark står i 17.600 kroner. Også en opdatering af Mac Mini og iMac kan være knyttet sammen med showet.

En del historier har tidligere peget i retning af, at Apple har sat sving i produktionsapparatet i Asien, så de første iPad Minier kan leveres allerede inden for kort tid - og kommer der en ny iPad Mini tirsdag aften, er det tænkeligt, at den vil være mulig at købe allerede inden for få dage.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.