Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Apple efterligner Google for at holde på de ansatte

Tim Cook giver sine medarbejdere mere frie tøjler, som Google har gjort det i lang tid med stor succes.

Apples Cupertino-baserede hovedkvarter, der som størstedelen af alle andre store IT-virksomheder ligger i Silicon Valley-området i det nordlige Californien.
Apples Cupertino-baserede hovedkvarter, der som størstedelen af alle andre store IT-virksomheder ligger i Silicon Valley-området i det nordlige Californien.

Google er kendt som verdens bedste arbejdsplads takket være flere unikke initiativer for at forbedre forholdene for de ansatte. Google-ansatte har blandt andet mulighed for at bruge 20 procent af deres arbejdstid - eller én dag om ugen - på personlige projekter. Det har fremkaldt populære tjenester som Gmail, Reader og News.

Læs også: Langt de fleste smartphones drives nu af Google

Ifølge Comon har Apple ladet sig inspirere af konkurrenten og indfører nu noget lignende for sine ansatte. Der er godt nok for de Apple-ansatte 'kun' tale om op til to uger om året, hvilket blot svarer til fire procent af arbejdstiden. Projektet har ifølge Wall Street Journal fået navnet Blue Sky, og det er bare en af de ting, Tim Cook for nylig har indført af goder for sine ansatte.

Ikke i Jobs' ånd

Den nye Apple-chef har ikke formået at skabe tilnærmelsesvis samme entusiasme blandt fansene som sin forgænger Steve Jobs. Nu ser det dog ud til, at han forsøger at gøre sig populær blandt sine egne ansatte. Ud over Blue Sky har Cook nemlig også indført en rabatordning på Apple-produkter for de ansatte.

Læs også: iPhone-loyale kunder i et uventet dyk

Jobs mente ifølge Wall Street Journal, at de ansatte ikke burde have behov anden motivation for at arbejde for Apple end netop muligheden for at være en del af et selskab som Apple. Både hos Google og andre Silicon Valley-firmaer er det dog almindeligt med små goder som for eksempel gratis mad eller rabatter. At den nye Apple-chef vælger at indføre et par lignende goder - samt åbent roser sine medarbejdere ved pressemøder - skiller sig kraftigt ud fra måden Steve Jobs ledede selskabet.

Hensigten med Blue Sky og rabatordningen skyldes ikke overraskende, at Cook ønsker at holde på sine vigtigste medarbejdere.

Læs også: Hvad skete der med opfattelsen af Steve Jobs?

Læs artiklen på teknofil.no

Oversat af Janus Bødker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.