Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

App tjekker om fisken er frisk

Er fisken i orden?

Nu har selskabet Nofima offentliggjort en applikation til iPhone og iPad som hjælper dig med at bedømme hvor frisk en fisk er.

Programmet spøger om lugt, stivhed, farve på gæller og en række andre ting som er med til at sige noget om hvor frisk fisken er, og til slut placerer den din fisk på en friskhedsskala og anslår hvor længe du kan lagre den og hvordan.

Flere arter

Du kan vælge mellem at bedømme laks, torsk eller rødspætte, men en opdateret version som også forholder sig til arter som kuller, rødfisk, rejer og sej skal ifølge forskning.no være på vej.

Metoden programmet bruger er bygget på en standardiseret målemetode for friskhed på fisk, udviklet af en række forskere.

»Det er meget vigtigt at fisk holder en god kvalitet gennem hele produktionskæden, fra fangst og slagtning til produktion, transport og butikshylde. App-en kan bruges for at tjekke fisken undervejs i hele kæden, så længe den er rå, frisk og hel,« siger Joop Luten i Nofima til forskning.no.

Applikationen er gratis i App Store til iOS-enheder.

(Kilde: forskning.no)

Læs også: Ny app holder din strøm renere

Tilmeld dig Tech & Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag!

Denne artikel stammer fra Berlingske Medias norske samarbejdspartner, teknofil.no.
Oversat af Alexander Almegaard.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.