Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Analyse: Enkelte app-udviklere løber med alle pengene

De 25 største app-udviklere på tværs af Googles og Apples app-butikker, scorer over halvdelen af alle pengene. De resterende hundredetusindvis apps har en svær gang på jord.

Selv om der næsten ikke går en dag uden at stimer af nye apps kommer til, er det en næsten mikroskopisk andel af udviklerne, der hiver millionerne hjem. Det viser en analyse fra analysehuses Canalys, der dokumenterer et ganske opsigtsvækkende fænomen: Blot 25 app-udviklere tegner sig for over halvdelen af omsætningen på tværs af de to største app-butikker, Apples App-store og Googles Play.

Disse app-stores profilerer sig ellers gerne på antallet af apps, der tilsammen løber op i over en million - men langt, langt størstedelen af dem tjener ingenting, viser analysen, der dermed slår en tyk streg under et kendt problem. :Jo mere en app-butik bugner af apps, jo sværere er for den enkelte app-udvikler at få kundernes opmærksomhed, medmindre man bliver fremhævet af Apple eller Google, eller på anden måde forstår af markedsføre appen, så den ikke drukner i mængden.

60 mio. dollars på tyve dage

Når en smartphone- eller tavlecomputerbruger køber en app, tager Google og Apple sig betalt for det, og det er dermed ikke hele omsætningen, der ryger videre til udvikleren. Og fordi apps ofte koster mindre end en tyver, skal der et meget stort volumen til, før indtægterne begynder at ligne noget.

Det er fortrinsvis spiludviklere, der suger omsætningen til sig i de to app-stores. Rovio, der står bag Angry Birds, er ikke overraskende en af de store pengemaskiner, men også Electronic Arts, Disney, Zynga og flere andre kendte spiludviklere findes blandt de 25, der ligger lunest i svinget. Flere af dem har flere titler til salg, som de tjener penge på. Den eneste ikke-spiludvikler er Pandora, der er en musikstreamingtjeneste.

Undersøgelsen omhandler kun det amerikanske marked, og kun de første tyve dage af november måned. Men i denne periode snuppede de 25 største udviklere hele 60 mio. dollars (342 mio. kroner) til egne lommer.

Tidligere har en anden undersøgelse vist, at 59 procent af de apps, der sælges i Apples App-store omsætter for så små beløb, at de ender med at være tabsgivende for udvikleren. Dengang forlød det, at det reelt kunne stå meget værre til, og at op mod 90 procent af alle apps aldrig nåede breakeven.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.