Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Analyse: Apple vil lave Mac Pro i USA

Siden Apple-chef Tim Cook i sidste uge meldte ud, at Apple vil flytte dele af produktionen hjem til USA, har Apple-pressen spekuleret i, hvilke produkter der var tale om.

Det bliver nok ikke maskiner som denne, en Macbook Pro, der flytter hjem til USA næste år.
Det bliver nok ikke maskiner som denne, en Macbook Pro, der flytter hjem til USA næste år.

Det trak store overskrifter hele vejen rundt, da Apple-chef Tim Cook i sidste uge ud af det blå annoncerede, at Apple nu ville begynde at trække produktion hjem fra de asiatiske fabrikker, og i stedet fremstille produkterne i USA.

Forbrugerne efterspørger mere og mere 'Made in USA', forklarede topchefen - og lagde sig dermed i halen på blandt andet Google, der tidligere har annonceret planer om at bygge et produktionsapparat op i USA. Google har indtil videre valgt at lægge produktionen af sin egen kuglerunde mediestreamer, Nexus Q på amerikanske fabrikker.

Gravet og spekuleret

Siden den overraskende melding fra Apple-chefen i fredags, har den del af pressen, der dækker Apple allermest indgående, spekuleret og gravet i, hvilke produkter der var tale om. I interviewet erklærede Tim Cook, at Apple i 2013 vil producere en hel Mac-linje i USA, og den Mac-linje kan meget vel være den mindste, nemlig den kraftige desktopcomputer Mac Pro.

Hvis du ikke kender Mac Pro er der en en grund til det - det er nemlig langt fra Apples største sællert, og den er primært henvendt til professionelle brugere med et meget stort behov for regnekraft. De bedst sælgende Mac-produkter, Macbook-linjen, vil dermed fortsat blive produceret i Asien.

Lavet hjemme

Mac Pro-linjen står overfor en ansigsløftning i 2013, og ifølge CNN Money, vil denne ansigtsløftning delvist bestå i, at Mac Pro nu kan forsynes med påskriften Made In USA - en påskrift, de amerikanske forbrugere altså, ifølge Apple selv, er mere end almindeligt glade for at se på Apples produkter.

Mac Pro-linjen er dog samtidig den mindste linje, og tilmed den, der er lettest at skrue sammen. Den kræver nemlig ikke lige så stor nøjagtighed, som eksempelvis de tæt pakkede Macbook Air-modeller.

Apple har angivet, at selskabet vil investere 100 mio. dollars i amerikanske fabrikker næste år, men de videre planer herefter er endnu uvisse. Dog indikerede Tim Cook i interviewet, at Apples ambition er at bidrage til at genopfinde de kompetencer, der skal til, og som enten aldrig har været i USA, eller bare er forsvundet.

Ifølge Tim Cook har Apple allerede i en rum tid forsøgt at få flere og flere ting produceret i USA.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.