Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Aftale om TDC-nedskæringer på plads

TDC og Dansk Metal forlænger den såkaldte borgfredsaftale.

Nedskæringerne i TDC fortsætter i 2013. Foto: TDC
Nedskæringerne i TDC fortsætter i 2013. Foto: TDC

TDC og Dansk Metal har forlænget den fælles aftale om at undgå fyringer, efterhånden som TDC skærer ned på antallet af medarbejdere.

Den såkaldte borgfredsaftale blev første gang indgået i 2005 og er siden blevet forlænget, senest til udgangen af 2012. Nu er parterne blevet enige om, at den også gælder i 2013.

»Borgfredsaftalen er et væsentligt grundlag for det gode og nødvendige samarbejde, vi har med TDC om personalereduktioner,« siger Dansk Metals Tele Øst-afdeling, som organiserer flertallet af de ansatte hos TDC, heriblandt teknikerne.

Farvel til fem procent om året

TDC har i mange år sagt farvel til omkring fem procent af sine ansatte i takt med at mere og mere inden for televerdenen bliver software og mindre og mindre ledninger og kabler. Aftalen mellem Danmarks største telekoncern og Dansk Metal betyder, at man såvidt muligt skal forsøge at omplacere de folk, hvis job står til at skulle nedlægges, eller sikre dem en frivillig fratrædelse, når der sker personalenedskæringer.

Til oktober vil TDC og Dansk Metal begynde at drøfte vilkår for fratrædelser i 2013. Dansk Metal forventer, at forhandlingerne vil vare til midt i december i år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.