Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Årets julegave bliver en gave til hovedet

For 25. år i træk har svenskerne fået afsløret, hvad de kan forvente, der ligger under juletræet. Sidste år var det en færdigpakket madkurv.

Allerede nu kan det afsløres, hvad der vil ligge under juletræet i rigtigt mange svenske hjem. Foto: Iris/Scanpix
Allerede nu kan det afsløres, hvad der vil ligge under juletræet i rigtigt mange svenske hjem. Foto: Iris/Scanpix

Vigtigheden af god lyd gør hovedtelefonen til årets julegave i Sverige.

Det er Handelns Utredningsinstitut (HUI Research), som dermed ødelægger julespændingen ved for 25. år i træk at udpege, hvad der bliver årets julegave. Sidste år var det en færdigpakket madkurv, der løb med hæderen.

»Hovedtelefonen bliver et symbol for den mobile tendens,« siger HUIs prognosechef, Jonas Arnberg.

Svenske forbrugere ventes at bruge hele 66 milliarder svenske kroner - 56,9 milliarder danske - på julegaver og mad. Det er 1,5 procent mere end for et år siden.

Helt nødvendige

Årets julegave skal som altid være en nyhed eller have skabt fornyet interesse, skal sælges i et stort antal og repræsentere den tid, vi lever i.

Hovedtelefonen afspejler det enorme salg af mobilt udstyr med smartphonetelefoner og tavle-PCer som hoveddrivkræfterne. Samtidig er hovedtelefoner blevet et livsstilsprodukt, hvor man kan vælge en model og farve, som passer til ens smag.

»Vi ser en tydelig forbrugertendens, som baseres på alle de tjenester, som vi kan få i vore mobiltelefoner og tavlecomputere. Teknikudviklingen i kombination med, at vi åbenlyst er mere stressede, betyder, at vi ønsker at udnytte tiden i bevægelse bedre. Her er hovedtelefonen en forudsætning for at kunne bruge disse tjenester,« siger direktør i HUI Research, Lena Larsson, til Svenska Dagbladet.

At der under mange juletræer vil ligge indpakkede hovedtelefoner, udløser ikke en massiv indtjening i elektronikbutikkerne. Hovedtelefoner fåes nemlig i alle priskategorier og kan både købes i supermarkeder og specialbutikker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.