Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

40 mio. Windows 8-licenser solgt på en måned

Forgængeren, Windows 7, bliver overhalet - selv om det ikke betyder, at 40 millioner har taget det nye Windows 8 i brug.

Den nye Windows 8 kommer med interaktive, farvede fliser til computeren. Den ligner Windows Phone 8 - eller også er det omvendt - til mobiltelefoner.
Den nye Windows 8 kommer med interaktive, farvede fliser til computeren. Den ligner Windows Phone 8 - eller også er det omvendt - til mobiltelefoner.

Det nye Windows 8-styresystem har solgt i 40 millioner eksemplarer på den første måned og overhaler dermed forgængeren, Windows 7, som stod for den hidtidige rekord.

Dermed vil der være nogen lettelse i Microsoft-hovedkvarteret i Seattle i USA, hvor man gennem det seneste år har talt ned til lanceringen 26. oktober af den første Windows-udgave, som både skulle kunne bruges på klassiske stationære og bærbare PCer og de nye tavle-PCer, samtidig med at mobilstyresystem Windows Phone 8 blev lanceret som en søster. De to har samme design og mange fælles funktioner, som skal skabe genkendelighed og skaffe Microsoft fodfæste på det eksploderende mobilmarked, hvor Google og Apple dominerer.

Vil ind på tavle-PC-markedet

Syv af ti solgte smartphonetelefoner i verden leveres således med Googles Android-software, mens omkring 25 procent er med Apples iOS-software.

Windows 8 skal også hjælpe Microsoft ind på tavle-PC-markedet, hvor Google og Apple ligeledes dominerer. Derfor har Microsoft selv lanceret sin første egen tavlecomputer, Surface, som dog ikke kan købes i Danmark.

Windows 7 kom på markedet for tre år siden som en stærkt tiltrængt erstatning for det katastrofalt langsommelige Windows Vista, som kostede Microsoft mange skrammer i lakken. I de første ti uger på markedet solgte Windows 7 over 60 millioner eksemplarer, og den rekord ser Windows 8 ud til at overgå ud fra den første måneds salgstal.

Ikke 40 millioner brugere

De 40 millioner Windows 8-licenser på fire uger betyder dog ikke, at 40 millioner har taget Windows 8 i brug. Langt de fleste Windows-udgaver sælges sammen med en ny computer. Det er de færreste, der vælger at opgradere en ældre Windows-version. Og en stor del af Windows 8-licenserne er derfor aftaget af PC-fabrikanterne, som sælger et stort antal computere til virksomheder, men hvor de færreste har taget Windows 8 i brug endnu.

Det amerikanske analysefirma StatCounter anslår, at omkring 15 millioner PCer rent faktisk kører på Windows 8 i dag.

Microsoft meddelte tirsdag, at der i USA blev solgt 750.000 Xbox-spillekonsoller i sidste uge, som indbefattede amerikanernes store årlige juleindkøbsdag. Det er færre end sidste år, hvor der blev solgt 960.000 Xbox-konsoller.

Berlingske Tech er på Facebook. Følg os her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.