Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

17,4 mio. fik en smart julegave

Lå der en ny iPhone under træet ? Så velkommen i klubben.

Vi fik ikke en hvid jul, men til gengæld blev den smartere end nogensinde før. Antallet af smartphones og tavlecomputere under juletræerne slog nemlig toppen ud af skalaen denne jul, og i alt blev der verden over givet et pænt stykke over 17 mio. smarte dimser juleaften. Det viser nye tal fra mobilanalyseselskabet Flurry, der via et sindrigt system holder øje med udviklingen i over 230.000 apps for at spore, hvor mange smartphones og tavlecomputere, der aktiveres.

Og i år blev en ny rekord sat. De første 20 dage af december blev der blot aktiveret fire mio. nye smartphones og tavlecomputere globalt - men juleaften og dagen efter steg tallet med svimlende 332 procent. I 2011 blev der juleaften aktiveret 6,8 mio. smarte dimser.

Også tavler

Tallene fra Flurry dækker både iPhones og Android-enheder, og selskabet har også lavet statistikker over, hvor mange af dem, der var telefoner, og hvor mange der var iPads og tilsvarende andre tavlecomputere. Mens smartphones dominerede den første del af december med 80 procent, var billedet juleaften et helt andet. Da var 51 procent af de aktiverede smarte enheder nemlig tavlecomputere - og udover Apples iPad og iPad mini, var også Amazons Kindle Fire et hit, skriver Flurry.

Både smartphones og tavlecomputerer boomer stadig globalt, hvor Android fører an med 75 procent af alle solgte enheder. Hovedparten af verdens mobilbrugere har dog fortsat ikke en smartphone, så der er rigelig plads til at boomet kan fortsætte flere år endnu, omend det er usikkert, om Android bliver ved med at have så massive markedsandele. Allerede i 2013 kommer flere nye spillere på banen.

Først og fremmest meldes Microsofts Windows Phone 8 i vækst - men også nytilkomne Tizen fra Samung og Intel, Sailfish fra finske Jolla og Firefox OS fra Mozilla meldes klar næste år. Dertil kommer Research In Motions Blackberry 10-system, der indtil videre er blevet vel modtaget.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.