Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vi spiser atter æg i lange baner

Bølgen med stenalderkost er med til at få os til at spise stadig flere æg, siger landbruget.

Vi spiser flere æg - salget er steget næsten 10 pct på et år.
Vi spiser flere æg - salget er steget næsten 10 pct på et år.

Du kan spise dem spejlet, blødkogt, pocheret og som røræg. Æggets muligheder er mange, og danskerne er vilde med det. Så vilde, at vi danskere nu spiser en milliard æg om året.

Det skriver 24timer.

For efter mange år med ægge-forskrækkelse er danskerne begyndt at spise flere æg. Nye tal fra Fødevarestyrelsen viser ifølge avisen, at salget af æg er stigende.

Sammenlignet med salgstallet fra 1. og 2. kvartal sidste år er ægge-salget steget med 9,2 procent i 1. og 2. kvartal i 2012.

Sektionsdirektør i brancheforeningen Landbrug & Fødevarer, Jørgen Nyberg Larsen, ser flere årsager til det stigende ægge-salg. 

Følg madstoffet på facebook

- Folk er ikke længere kolesterol-forskrækkede. Og så er der den her nye trend med stenaldermad, der skubber til salget, siger han til 24timer.

Trenden, der går ud på at spise paleo-kost som en stenaldermand, er en af flere diæter, der har vist sig at være god for ægge-salget. I stenalderen spiste man hverken brød, mælk, pasta, kartofler eller lignende. Til gengæld var æg en vigtig og let tilgængelig proteinkilde.

Følg sundhedsstoffet på facebook

- Vi har længe vidst, at æg er et fremragende næringsmiddel. Det er det billigste protein, man kan få. Og så er det religionsneutralt og kan spises af alle, siger Jørgen Nyberg Larsen til 24timer.

Selv om stigningen i ægge-salget er mærkbart i år, er den ikke ny. Der har været en stigning i salget af æg de sidste 10-12 år, dog ikke i samme grad som nu, skriver 24timer.

AKS

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.