Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stort vinterbad på vej til Bryggen

Arkitektfirmaet BIG har videreudviklet Havnebadet på Islands Brygge til også at være et vinterbad med saunaer og termiske bade. Projektet skal nu vurderes af kommunen.

Vinterbadet er tænkt som en naturlig forlængelse af havnebade på Islands Brygge. Havnebadets trædæk forlænges og løftes for at skabe plads til underliggende saunaer og termiske bade med udsigt over havneløbet.
Vinterbadet er tænkt som en naturlig forlængelse af havnebade på Islands Brygge. Havnebadets trædæk forlænges og løftes for at skabe plads til underliggende saunaer og termiske bade med udsigt over havneløbet.

Ordet havnebad oser af sommer, sol og varme, men mange mennesker dyrker også badning om vinteren, når vandtemperaturerne ellers får de fleste til at gyse.

Den gruppe mennesker vil Havnebadet på Islands Brygge i København nu gerne tilgodese ved at skabe vinterbadefaciliteter i verdensklasse lige i centrum af hovedstaden. Og derfor er der nu blevet født ambitiøse planer med bl.a. tre store saunaer med udsigt udover havnen og kig til rådhustårnet.

Det er det verdenskendte arkitektfirma Bjarke Ingels Group (BIG), der står for projektet med udvikling af havnebadet, og foreningen Vinterbad Bryggens idé og vision, som er kommet ned på papir med finansiering af Amager Vest Lokaludvalg.

- Havnen bør summe af liv hele året, og vi tror, at vinterbadefaciliteter i centrum af København på mange måder vil være af stor værdi for byen. Det er sundt og sjovt, og med så stort og flot et anlæg midt i København vil 3000-5000 medlemmer ikke være urealistisk. Derudover vil det passe fint ind i Københavns profil som en af de grønneste storbyer i verden, siger Peter Lysdal Jakobsen, formand for Vinterbad Bryggen. Ifølge ham forestiller foreningen sig, at vinterbadet kan være halvoffentligt, så alle københavnere og turister også kan få glæde af det.

Havnebadet på Islands Brygge blev til i 2003, hvor det også var BIG i samarbejde med arkitektfirmaet JDS, som skabte faciliteterne.

- Vinterbadet er indtænkt som en naturlig forlængelse af havnebadet. Havnebadets trædæk forlænges og løftes for at skabe plads til underliggende saunaer og termiske bade med udsigt over havneløbet. Tagdækket danner solterrasser med udsyn over havnebadets aktiviteter. Som en københavnsk nyfortolkning af traditionelle romerske badehuses billedmosaikker er vinterbadets gulvflader udsmykket med mosaikker i kunstneren Husk Mit Navns streg, forklarer Bjarke Ingels i en pressemeddelelse om projektet.

Nu ligger tegningerne klar, og de skal diskuteres på et møde i Kultur- og Fritidsforvaltningen senere i denne måned.

Se projektets hjemmeside

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.