Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Overvægtige børn har risiko for hjertesygdomme

Svært overvægtige børn helt ned til to år risikerer at få for højt blodtryk og diabetes 2, viser et nyt hollandsk studie.

Et nyt studie slår fast, at ikke kun overvægtige voksne risikerer at blive ramt af livsstilssygdomme som diabetes 2, også overvægtige børn er i risikozonen.
Et nyt studie slår fast, at ikke kun overvægtige voksne risikerer at blive ramt af livsstilssygdomme som diabetes 2, også overvægtige børn er i risikozonen.

Det er velkendt, at overvægt kan føre til livsstilssygdomme som diabetes 2 og hjertesygdomme.

Men nu slår et hollandsk studie fast, at sygdommene ikke kun rammer voksne, men også kan ramme svært overvægtige børn ned til to år. Det skriver Time.

I studiet, som blev gennemført fra 2005-2007, blev alle børnelæger i Holland bedt om at rapportere om alle nye tilfælde af svært overvægtige børn og unge mellem to og 18 år. I alt blev der observeret 500 personer.

To tredjedele (67 procent) af de 500 børn og unge havde allerede risiko for at få mindst én hjertesygdom, mens 62 procent mellem to og 12 år viste en eller flere risikofaktorer.

Kun et enkelt barn var ifølge studiet overvægtig på grund af medicinsk behandling - resten var, lader det til, overvægtige på grund af en usund livsstil. En risikofaktor, som fortsætter med at sprede sig over hele kloden, skriver Time.

Følg også sundhedsstoffet på Facebook.  

Overvægt i Danmark
Tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at svær overvægt også er et problem blandt danske børn.

I 1998 var fire procent af pigerne og tre procent af drengene mellem 14-16 år svært overvægtige, mens det gjaldt to procent af de 5-7-årige piger og en procent af de 5-7-årige drenge. 

Samtidig viser undersøgelsen "Social ulighed i sundhed, sygelighed og trivsel 2010 og udviklingen siden 1987" fra Statens Institut for Folkesundhed, at et stigende antal voksne danskere lider af svær overvægt.

Det er især i aldersgruppen 25-44 år, at der har været en stor stigning. 

Læs også:
Kan fedme gå i arv?
Frygten for at mangle mad kan føre til overvægt
TV-reklamer får børn til at spise mere junk

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.